05-04-2017 - Mountainbiken, Nieuws

SRAM aussies veroveren het goud in Nieuw-Zeeland

De Australiërs van SRAM waren in goede doen tijdens de RockShox Crankworx Rotorua. Caroline Buchanan pakte het goud op de pump track en Jack Moir flikte hetzelfde kunstje op het downhill onderdeel.

In 2016 won Caroline Buchanan zowel de UCI Women’s Elite BMX Time Trial World Championship en de Four Cross World Championship. Ook in 2017 is ze alweer op jacht naar het goud. Met de pump track als laatste slachtoffer. De Olympiër van 2012 en 2016 had zich volledig toegelegd op de Rotorua Pump Track en dat bleek geen slechte keuze te zijn. Met haar gouden medaille beëindigde ze de winning streak van Jill Kintner.

during Crankworx Rotorua, New Zealand.

De mannen van team Sram/RockShox waren niet in staat de hoogste podiumplaats te pakken, maar met een tweede laats voor Adrian Lorion, een derde voor Barry Nobles en een vierde voor Mitch Ropelato deden ze het niet onaardig.

Voor de Australiërs viel er nog meer te juichen. Jack Moir won namelijk het Crankworx Rotorua Downhill onderdeel. Moir draagt de bijnaam ‘Shark Attack’ en niet vanwege zijn agressieve rijstijl, maar omdat hij daadwerkelijk is gebeten door een haai.

Het hele verslag lees je hier.

 van