SRAM koopt TIME Sport Pedal Business van Rossignol Group

SRAM kondigt met trots de overname aan van het volledige assortiment weg- en bergpedalen, schoenplaatjes en alle gerelateerde patenten van TIME Sport van Rossignol Group. De bedrijven rondden de transactie af op 18 februari 2021.

Opgericht in Nevers, Frankrijk, in 1987, definieerde TIME’s klikpedaalsysteem de ergo-dynamische flexibiliteit voor rijders door het laterale en hoekige drijfvermogen te verbeteren, waardoor hun balans tussen prestatie en comfort werd geperfectioneerd. TIME heeft in 1993 mountainbikepedalen toegevoegd. Hun weg- en MTB-pedalen zijn naar de overwinning gereden door legendes, waaronder Julien Absalon (FRA), Greg LeMond (VS), Tom Boonen (BEL), Anna van der Breggen (NED) en Miguel Indurain (ESP).

Legendarisch merk

“TIME is een legendarisch merk en was de eerste die zich richtte op ergonomie door middel van de pedaalslag. We zullen werken om de geschiedenis en het erfgoed van TIME te behouden en hun nalatenschap van innovatie en kwaliteit voort te zetten ”, zei SRAM-voorzitter Ken Lousberg.

SRAM heeft historisch gezien zijn productplatforms uitgebreid door middel van organische productontwikkeling gericht op innovatie en integratieve acquisities. SRAM’s strategische overnames omvatten RockShox, Avid, Zipp, Truvativ en Quarq.

In een afzonderlijke transactie is TIME’s fietsenbedrijf gekocht door Cardinal Cycling Group, inclusief alle gerelateerde patenten, handelsmerken en eigendom van de RTM-composietfabriek van TIME. Tot de eigendom van de Cardinal Group behoren de Amerikaan Tony Karklins, de oprichter van Allied Cycle Works en voormalig algemeen directeur van Orbea USA, en de Fransman Martial Trigeaud, industrieel ingenieur en voormalig wielrenner.

“TIME is een merk vol passie, geschiedenis en echte innovatie. We zijn vereerd TIME in de toekomst te begeleiden en om de technologie van Resin Transfer Molding in de fietsindustrie vooruit te helpen, ”zei Tony Karklins, partner van Cardinal Cycling Group.

“Ik ben heel blij dat we voor TIME twee uitzonderlijke kopers hebben gevonden. Elk van hen brengt unieke sterke punten met zich mee om het geweldige TIME-merk vooruit te helpen, ”zei Scott Rittschof, Sr. VP Bike Division van Rossignol.

Beide bedrijven zullen producten op de markt blijven brengen onder de naam TIME. SRAM zal zich richten op relevante externe communicatie als TIME Sport, en Cardinal Cycling Group zal TIME Bikes gebruiken. Klanten zullen contact blijven opnemen met TIME voor productservice en -ondersteuning tijdens een overgangsfase tot medio 2021.


Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van Wielrenblad of UP/DOWN. Dan ontvang je alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van