10-11-2011 - Mountainbiken, Nieuws

SRAM mountainbike beachrace Noordwijk 11 december

SRAM, producent van onderdelen voor sportieve fietsen, is naamgever geworden van de mountainbike beachrace Noordwijk-IJmuiden-Noordwijk. Het evenement gaat op 11 december gehouden worden. Start en finish zijn, zoals de naam al aangeeft, in Noordwijk.

‘Strandracen op mountainbikes is ongekend populair’, aldus Martijn Merkx, van SRAM. ‘ De sport wordt met name in de herfst en winter bedreven en is bijna een wielerdiscipline op zichzelf geworden. Sommige deelnemers bouwen specifiek voor het strandracen fietsen op’

De SRAM strandrace is 52 kilometer lang, deelnemers starten in Noordwijk en rijden over het strand naar IJmuiden, waar ze keren om terug te rijden. De wedstrijd werd verleden jaar gewonnen door Ramses Bekkenk van het Mitsubishi Mountainbiketeam net voor Sebastian Langeveld van Rabobank. Voor dit jaar heeft onder andere Bart Brentjens aangegeven graag aan de start te verschijnen.

Voor basisschooljeugd is er 11 december in Noordwijk een wedstrijdje van 3 kilometer rond de boulevard van Noordwijk, terwijl jeugd van 12 tot en met 16 jaar een eigen wedstrijd heeft van 15 kilometer. Het evenement wordt georganiseerd door Exventure Sports & Events. Informatie en opgeven kan op de website www.mtbbeachrace.nl.

 van