25-03-2021 - Mountainbiken, Nieuws

SRAM presenteert de nieuwe GX Eagle AXS derailleur

Met bewezen draadloze AXS-technologie en de robuuste duurzaamheid van GX is het Eagle op zijn best. Met een uitgebreid bereik van 520%, naadloze compatibiliteit met de rest van het ecosysteem en de aanpasmogelijkheid in de AXS-app, is GX Eagle AXS uw intrede tot de toekomst.

GX EAGLE AXS DERAILLEUR

Rijders willen een derailleur die op commando schakelt, of het nu gaat om klimbelasting of sprinten naar de finish van de etappe. De GX Eagle AXS derailleur krijgt het voor elkaar met alles wat u van onze AXS Connect-componenten mag verwachten. De GX Eagle AXS derailleur is slim genoeg om zichzelf te beschermen dankzij de ongelooflijk veerkrachtige overbelastingskoppeling. Ontworpen met een verscheidenheid aan voorkeuren van de berijder in gedachten, is het compatibel met onze nieuwe uitgebreide reeks 10-52T cassette en onze 10-50T cassette. De GX Eagle AXS derailleur toont zijn afstamming van de beproefde mechanische GX Eagle-lijn en is er voor één ding:

• Compatibel met MatchMaker X
• Eagle-technologie
• Pas de schakelopties voor binnen- en buitenboordmotor aan
• Kan worden gecombineerd met alle derailleurs in het Eagle AXS-ecosysteem
• AXS-compatibele componentensoftware die het mogelijk maakt om nieuwe SRAM- en RockShox-componenten zowel te programmeren als te personaliseren
• Systeem is volledig water- en stofdicht conform IP69K

GX EAGLE AXS CONTROLLER

Eenvoud en prestaties gemaakt voor avonturen van een hele dag. De pure schakelprestaties van Eagle AXS zijn nu beschikbaar met GX. Schakel onder belasting, over het ruigste terrein, bergopwaarts, zonder uw grip op het stuur te veranderen. GX Eagle AXS verandert uw niveau van controle op de fiets wanneer u onder druk staat en hard duwt. Meer nog, het verandert je relatie met de fiets. Geen kabel, behuizing of draden om te beheren, openstaande ontwerp- en engineeringmogelijkheden met de GX Eagle AXS-controller. Met de bewezen ergonomische touchpoints die schakelen moeiteloos maken, kunnen ze worden aangepast aan uw voorkeuren, zodat u kunt kiezen welke knop wat doet via de AXS-app.

GX AXS UPGRADE KIT

De dag in, dag uit Eagle-ecosysteemheld is nu beschikbaar met AXS. Nieuw voor 2021, de GX AXS-upgradekit is uw toegang tot de eenvoud van draadloze aandrijflijnen. Compatibel met al onze Eagle-ecosysteemcassettes en crankarmen, de upgradekit stelt je in staat om AXS te ervaren zonder dat je een hele groepset hoeft te kopen, op voorwaarde dat je al Eagle-producten gebruikt. Het maakt niet uit of u uw rit wilt upgraden of op zoek bent naar vervangende onderdelen van grote waarde, u hoeft niet verder te zoeken dan de GX AXS upgradekit.

AXS BATTERY COVER

De AXS accudeksel is een lichtgewicht motorkap die is ontworpen om de accu te beschermen terwijl deze op de derailleur is gemonteerd. De AXS accudeksel past op alle AXS mountainbike derailleurs.

      SPECIFICATIONS    
GX EAGLE AXS DERAILLEURGX EAGLE AXS 
CONTROLLER
SPEED12
MAX TOOTH52T
COLORLunarBlack
MATERIALPulley bearings: Steel
Cage: Steel
TECHNOLOGYAXS, Cage Lock, Eagle, Roller Bearing Clutch, X-Horizon, X-SYNCAXS, Eagle, MatchMaker X Integrated
WEIGHT468-478g70-82g

Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van