05-01-2024 - Nieuws, Wielrenblad

SRAM werkt samen met WorldTour-team BORA – hansgrohe

SRAM en BORA gaan vanaf 1 januari 2024 officieel samenwerken. SRAM wordt de drivetrain-partner voor het Duitse team, en de renners zullen racen met de SRAM RED eTap AXS-groepset en Hammerhead-headunits. BORA – hansgrohe, dat sinds 2017 WorldTour-status heeft, richt zich in het seizoen 2024 op het behalen van overwinningen in de grote rondes.

Het team bestaat onder andere uit Jai Hindley, de kampioen van de Giro d’Italia 2022, en Lennard Kämna, een winnaar van een etappe in een grote ronde. Ook heeft het team onlangs Primož Roglič, een viervoudig winnaar van een grote ronde, aangetrokken.

Ken Lousberg, de CEO van SRAM, is enthousiast over de samenwerking met BORA – hansgrohe, die hij beschouwt als een van de sterkste teams in de WorldTour. Het doel is om samen met renners zoals Jai Hindley, Aleksandr Vlasov en Primož Roglič successen te behalen in de grote wedstrijden.

“Voor mij betekent de samenwerking met SRAM ook een zeer persoonlijke terugkeer naar het bedrijf,” zegt Ralph Denk, Teammanager van BORA – hansgrohe. “In de jaren 90 gaf SRAM me de kans om de allereerste stappen in mijn professionele carrière te zetten. Destijds heb ik SRAM ervaren als een door innovatie gedreven bedrijf met een sterke hands-on mentaliteit. Nu kijken we uit naar onze samenwerking met SRAM, en na onze eerste gesprekken kan ik al bevestigen dat de mentaliteit en motivatie van toen nog steeds aanwezig zijn!”

“Vanaf dag één voelden we de volledige toewijding van SRAM, wat ons veel vertrouwen gaf in de samenwerking,” verklaarde Gerd Kodanik, Hoofd Technische Prestaties van het team. “Vanuit technisch oogpunt hebben we enorme ontwikkelingen gezien bij SRAM in de afgelopen jaren. Eén ding dat ik echt wil benadrukken, is het zeer brede scala aan schakelmogelijkheden. Voor elke renner en elke race hebben we individuele en zeer specifieke set-up opties. We hebben SRAM getest in veel verschillende omstandigheden en omgevingen, van kasseien tot regenachtig en zonnig weer. We kijken er erg naar uit om samen te werken.”

Het team zal ook worden uitgerust met Hammerhead-computers. “De Hammerhead Karoo 2 is een krachtig trainingsinstrument en zal onze atleten naar een competitief voordeel op het wedstrijdparcours leiden met de meest relevante realtime gegevens van elke renner,” zegt Kodanik.

BORA – hansgrohe zal hun wedstrijdkalender beginnen in Australië bij het openingscriterium van de Santos Tour Down Under, de Down Under Classic, op 13 januari.

voor meer informatie kunt u hier terecht op de site

 van