18-07-2013 - Surfen, Nieuws

SSSWF op 27 juli

Het O’Neill Surf Skate Snow & Wake Fest is het langstlopende evenement uit de Belgische O’Neill stal. Wat ooit gewoon Skatefest noemde en nu een hele mond vol is, blijft zichzelf heruitvinden. Op de elfde editie kunnen snowboarders dankzij Snowbite eindeloos rondjes draaien aan een kabelbaan op het dikste pak echte sneeuw ooit op het strand. Niet alleen de beste snow- en skateboardende Beneluxers bekampen elkaar tijdens dit groots spektakel maar iedereen kan voor een prikje van alle boardsporten proeven.

SSSWF_post

 

O’Neill staat al meer dan 60 jaar synoniem voor innovatie en ieder jaar krijgt het evenement nieuwe blikvangers. Na twee jaar wakeboarden in een bassin op het strand kan het blijkbaar nog gekker. De kabelbaan blijft maar krijgt nu een gigantisch sneeuwtapijt van 800 vierkante meter als ondergrond. Snowboarders en skiërs kunnen er eindeloos tricks uithalen op wat lijkt op een hindernissenparcours maar voor hen een speeltuin is. “Dit nieuw concept past perfect in het basisidee om alle boardsporten te mixen,” vertelt Verghote enthousiast. “Kitesurfers, snowboarders en wakeboarders kunnen allemaal met deze unieke set-up overweg, we brengen ze dus samen in één nieuwe sport: cable snowboarden!” De clash tussen sneeuw en strand wordt nog meer in de verf gezet met hangmatten, palmbomen en een zomerse lounge rond de snowboardpiste. “Een combinatie die je alleen maar in Blankenberge vindt,” lacht Chris. Unieker dan dit kan niet!! Wake The Line on Snow oftewel cable-snowboarden op het strand op echte sneeuw. In de bijlage een afbeelding van de set-up.

 

De jongeren van vandaag zitten niet meer enkel in een surf- of snowkliekje, de wereld is een dorp en de multimediale duizendpoten zijn dagelijks met muziek, foto, kunst of andere sporten bezig. Daarom poot het creatief collectief Kapow twee dagen hun basecamp in Blankenberge neer, een soort dag en nacht kunstenaarslab, een warm nest waar iedereen kan binnenwaaien en de creativiteit in alle richtingen uitvliegt.

 

Het O’Neill Surf Skate Snow & Wake Fest vult het hele vierkant tussen pier, zee, dijk en O’Neill Beachclub met het grootste evenement in het hoogseizoen aan de Belgische kust.

 

Mis dit spektakel niet!

 

Tickets via: https://www.facebook.com/oneillbelgium/app_172604052767988

 van