06-02-2014 - Kitesurfen, Nieuws

Stand Up Paddling door Amsterdamse grachten

Na het succesvolle verloop van de SUP Tocht in 2013 wordt de start van de HISWA Amsterdam ook dit jaar weer op sportieve wijze ingeluid worden. Zondag 2 maart zullen zo’n 200 deelnemers zich met een SUP-board melden voor een tocht door de Amsterdamse grachten. Hiermee wordt overigens een record gevestigd want nooit eerder stonden zo veel mensen tegelijk op een Stand Up Paddle board. Overigens zal deze tocht ook een wedstrijdelement bevatten want er zal sprake zijn van een heuze HISWA SUP Race.

Op 2 maart vertrekken de deelnemers aan de HISWA SUP Tocht om 11.00 uur vanuit de RAI Haven. De HISWA SUP Race start vanaf roeivereniging “de Amstel” op de kruising Boerenwetering en Amstelkanaal. Zowel de tocht als de race hebben een afstand van 7 km en eindigen in de RAI haven. Er zullen bekende ‘suppers’ aan de start staan want Ike Frans, Carla Schellart, Stephan van den Berg, Morene Dekker en Martijn van Deth hebben zich inmiddels al aangemeld. Als deze SUP Tocht jou ook wel iets lijkt dan kan je je tot 24 februari inschrijven via de website.

De deuren van de HISWA Amsterdam Boat Show in de RAI zullen trouwens op woensdag 5 maart geopend worden voor alle watersportliefhebbers.

 van