09-02-2018 - Mountainbiken, Nieuws

Stan’s NoTubes introduceert Crest CB7 and Arch CB7

Stan’s NoTubes introduceert met trots de nieuwe CREST CB7 en Arch CB7 carbon velgen. Voortbouwend op het succes van de Valor-, Bravo- en Podium SRD-wielstellen, bieden de nieuwe CB7-carbon velgen van Stan 10 mm radiale flexibiliteit om stoten, vochtige trillingen te absorberen en sneller te rollen.

De Crest CB7 en Arch CB7 zijn verkrijgbaar als individuele velgen of als onderdeel van complete wielstellen. Met 325 g is de Crest CB7 een van de lichtste velgen die verkrijgbaar in de crosswereld. De interne breedte van 23 mm maakt hem ideaal voor de bredere cross country-banden van vandaag zonder onnodig gewicht toe te voegen. De nieuwe Arch CB7 is ontworpen voor trail riding en heeft een binnenbreedte van 26 mm, wat hem perfect maakt voor de trail-banden van nu.

Crest CB7 en Arch CB7 velgen en wielsetten zijn vanaf deze maand verkrijgbaar bij de dealers, distributeurs en rechtstreeks bij Stan’s NoTubes.

RiACT Design
Het echte voordeel van de Crest CB7s en Arch CB7s komt van hun speciale Riact lay-up en Velgvormen. Stan’s NoTubes begrijpt de prestatievoordelen van een goed aangelegde carbon velg.

Het echte voordeel van de Crest CB7s en Arch CB7s komt van hun speciale RiACT lay-up en velgvorm. Als het eerste bedrijf dat lateraal stijve maar radiaal meegevende carbonvelgen ontwerpt, begrijpt Stan’s NoTubes de prestatievoordelen van een goed ontworpen carbonvelg.

Beide nieuwe velgen worden gemaakt met een zeer slagvaste nano-elastomeerhars voor een grotere algehele velgsterkte en kunnen tot 10 mm radiaal afbuigen om snelheid overbelaste stoten op te nemen, allemaal terwijl zij zijdelings stijver zijn dan aluminium velgen. Dankzij de schokabsorberende RiACT-technologie rollen zowel de Crest CB7s als Arch CB7’s gemakkelijker en met minder weerstand.

Bead Socket Technology
Net als alle Stan’s velgen, hebben de Bead Socket Technology (BST) van de Crest CB7 en Arch CB7 de standaard gezet voor een eenvoudige tubeless setup en betrouwbaarheid. De gepatenteerde vorm van de BST-velgen zorgt ervoor dat banden niet alleen luchtdichtere afdichtingen sneller en eenvoudiger kunnen maken. Het onopvallende ontwerp van BST-velgen betekent ook minder gewicht, sterkere zijwanden en een effectievere vorm van de band.

Een slimme bouw- en aangepaste opties
Crest CB7- en Arch CB7-velgen zijn verkrijgbaar in configuraties met 28 en 32 gaten. Beide zijn verkrijgbaar in verschillende wielconstructies met 28 gaten, evenals op maat gemaakte configuraties in zeven verschillende kleuren, met 28 of 32 gaten en naven voor bijna elke asafstand.

Extra opties zijn onder meer Centerlock- of 6-bouts disc-mounts en Shimano-, SRAM XD- of OneUp freehubs. Elke standaard wielset is doorspaakt met Sapim Force j-bend spaken in lengtes en diameters die direct bij de meeste winkels verkrijgbaar zijn. Ze zijn ook gebouwd met behulp van Sapim’s Secure Lock mechanisch vergrendelende legeringsnippels.

De Neo-hubs van de nieuwste generatie bevatten een Durasync zespolige freehub met snelle 10-graden koppeling en driedubbele freehub-lagers om de asbelasting beter te verdelen. De 100% CNC-gefreesde naafbehuizing en soepeler lopende centerloze grondas garanderen een lange levensduur en betrouwbare prestaties.

 van