15-04-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Stan’s NoTubes lanceert een nieuwe generatie wielsets

Stan’s NoTubes brengt verbeterde versies van de Crest, Arch en Flow modellen, genaamd mark 3 of kort MKIII. De nieuwe modellen zijn lichter en breder van omvang. De Mark 3 velgen zijn voorzien van een duurzame aluminiumlegering en een breder profiel, deze maximaliseert het band-volume zonder deze te vervormen. De Crest, Arch en Flow wielsets beschikken allemaal over de duurzame Neo hubs.

Tekst en foto’s: Stan’s Notubes

Ondanks het feit dat de modellen breder zijn geworden, zijn de Crest en Flow echter gedaald in gewicht. De Arch, die de grootste toename in breedte heeft ondergaan, werd op bijna hetzelfde gewicht als de het vorige model gehouden.

Wide Right
“De vorm van de band en de velg zijn uitermate belangrijk,” zegt de voorzitter van Stan’s NoTubes en Chief Engineer, Mike Bush. “Een heleboel velgen zijn te groot om goed te werken met de banden die we gebruiken. Hierdoor wordt de band vaak te ver uitgerekt dan waarvoor deze gemaakt is, dit levert alleen maar problemen op en is alles behalve gemakkelijk.” Stan’s Wide Right concept is ontwikkeld om de optimale velg breedte voor te onderzoeken en deze vervolgens te matchen met de meest voorkomende maten van de band. “Na eindeloos testen was het eindelijk gelukt,” zegt Bush, ‘maar onze nieuwe velgen bieden de beste balans tussen stabiliteit en vorm van de band.”

Cres'd_Stan's Tubeless

Hieronder worden de nieuwe velgen een voor een uitgelicht met bijbehorende formaten.

Crest MK3
Het profiel van de nieuwe Crest MK3 is verlaagd en er is in totaal twee millimeter aan extra breedte toegevoegd, zelfs met deze toevoegingen is het gedaald in gewicht. Hierdoor is dit model uitermate geschikt voor cross country races. Het bedrijf had zich ten doel gesteld om de Crest MK3 op een dusdanige manier te ontwerpen waardoor de velg aan sterkte wint en de rolweerstand afneemt. De Crest MK3 velgen zullen worden aangeboden in 24 inch, 26 inch, 27,5 inch en 29 inch maten. Verder is de Crest vanaf augustus in de winkel verkrijgbaar.

Arch MK3
De nieuwe Arch MK3 is het meest veranderd ten opzichte van het oorspronkelijke model en is uiteindelijk 24% wijder geworden. Met een lager rim profiel en een sterkere 6069 legering. De Arch MK3 ziet ook een stijging van 25% in stijfheid om het bochtenwerk te verbeteren. De velgen zullen worden aangeboden in drie wielmaten; 26 inch (!!!) en 27,5 inch en 29 inch.

 

Flow MK3
De Flow MK3 is gemaakt voor trails die zich al kronkelend op een berg naar beneden bewegen. Volgens Stan NoTubes is het nieuwe model beter en sneller in elk opzicht als zijn voorganger. Bijna 4mm breder, biedt de Flow MK3 de mountainbiker nieuwe traits die zich voornamelijk betrekken tot de stabiliteit. Door de nieuwe 6069 legering en een lager profiel maken dit, tot een uitermate duurzaam ontwerp. Kortom de Flow MK3 laat je nooit in de steek wanneer het op technische capaciteiten aankomt. De Flow MK3 velgen zullen worden aangeboden in de volgende maten; 26­inch, 27.5­inch, and 29­inch.

Voor meer mountaibikenieuws bekijk je onze Facebookpagina. Wil je nou altijd de leukste artikelen of meest uitdagende trails vijf keer per jaar op de deurmat krijgen? Neem dan een abonnement op Up/Down. Of download het magazine online via onze Soul Kiosk App. Vind je een speciaal onderwerp uitermate interessant? Kijk dan in onze webshop en bestel je favoriete magazine geheel naar eigen keuze!

 

 

 van