20-01-2015 - Mountainbiken, Nieuws

Start inschrijving voor SKS Bike-Marathon

Op zondag 25 januari aanstaande start de online inschrijving voor de SKS Bike-Marathon 2015, die op zaterdag 25 april wordt verreden. SKS Germany organiseert deze uitdagende lenteklassieker al meerdere jaren, samen met Event Mega-Sports uit Sundern (Sauerland, Duitsland). Onder Nederlandse bikers is er een grote en groeiende belangstelling. Dat zij het bovendien goed doen, bewijzen de twee Nederlandse winnaars uit 2014, die hun titel ongetwijfeld met hand en tand gaan verdedigen.

Nog een paar maanden en dan klinkt weer het startschot voor de SKS Bike-Marathon, midden op het fabrieksterrein van SKS Germany. Ruim 1.600 deelnemers, waaronder traditiegetrouw ook veel Nederlanders, staan dan ongeduldig voor de startlijn, tussen de gebouwen van productie en expeditie. In 2014 werd deze marathon gewonnen door Bram Rood en Karen Brouwer. Ook meervoudig winnaar Ramses Bekkenk eiste toen een podiumplaats op.

Vanaf zondag 25 januari 18.00 uur kunnen zowel ambitieuze professionele bikers als enthousiaste amateursporters zich inschrijven op de website van het event. Er kan uit drie routes worden gekozen: 55, 100 of 30 kilometer (Fun-marathon). Wie mee wil doen, moet snel zijn. De ervaring leert dat de startplaatsen zeer snel zijn volgeboekt.

Rondom de marathon is er een gevarieerd programma van gezellige meedoe-activiteiten voor de bikers, hun gezinnen en andere toeschouwers.

Meer informatie en foto’s vind je op de website: www.mega-sports.de.

 van