19-07-2013 - Nieuws, Wielrenblad

Start to bike

Wil je starten met racefietsen of ben je net gestart en wil je graag een basistraining volgen? Samen met de 2012 (en 2010) sportvrouw van Amersfoort en meervoudig Nederlands kampioene halve triatlon Mirjam Weerd organiseert Bikeshop Amersfoort Start to Bike. Een serie van 6 trainingen waarin je de basis principes van het racefietsen en van racefiets training onder de knie krijgt.

Elke training is er een ander thema. Aan bod komt o.a. veiligheid, afspraken en signalen voor fietsen in een groep, rijtechnieken, trainingsleer, voeding, kleding en pech onderweg. Elke keer is er een introductie van max 30 minuten over de theorie en daarna ga je lekker fietsen.

Alle trainingen zijn wekelijks op zaterdag ochtend van 9.00 uur tot ongeveer 11.30 uur. De kosten bedragen eenmalig 25 euro, we gaan ervan uit dat je er in ieder geval 4 van de 6 keer bij kunt zijn. We starten op 20 juli. Je hebt een racefiets en een passende helm nodig. Mannen en vrouwen zijn van harte welkom. Wil je meer weten over Mirjam kijk op haar site of volg haar op facebook of twitter

 

 

 van