04-09-2014 - Skiën, Nieuws

Start van het competitieseizoen: The north face freeski open

Vorige week is het competitieseizoen van 2014-2015 officieel geopend met The North Face Freeski Open of New Zealand. 

In het laatste weekend van augustus vonden de finales plaats van Slopestyle en Halfpipe waarbij de jury een three-runs format aanhield. Elke deelnemer kreeg drie mogelijkheden om hun beste run neer te zetten. Tijdens de finales was er sprake van uitstekende weersomstandigheden, waardoor de skiërs nog beter presteerden.

Slopestyle

Het internationale veld van deelnemers tijdens de finale bestond uit twaalf mannen en vier dames. Bij de mannen pakte James ‘Woodsy’ Woods de eerste plaats met een indrukwekkende score van 96.7. De Noor Øystein Bråten pakte de tweede plaats met 92.7 punten en de local hero Jossi Wells eindigde op de derde plaats met een totaal aantal van 89.3 punten.

De twaalfjarige(!) Kelly Sildaru eindigde met een grote voorsprong op de eerste plaats met 90.7 punten. De Zweedse Emma Dahlström eindigde op de tweede plaats met 82.3 punten en lokale ster Anna Willcox pakte de derde plaats met een score van 70.7. Aan het eind liet Kelly weten dat ze heel blij was met haar eerste plaats. Het is tot nu toe haar beste resultaat in haar jonge carrière.

[youtube id=”odk0P7CzU84″]

 

Halfpipe

De Nieuw-Zeelandse top domineerde het podium zowel bij de mannen als de vrouwen. De gebroeders Beau-James Wells en Jossi Wells eindigden respectievelijk op de tweede (87.0) en derde (86.7) plaats. De eerste plaats werd ingenomen door de Amerikaan Taylor Seaton met een score van 93.0.

Het damespodium werd ook bezet door twee Nieuw Zeelandse waarvan Janina Kuzma de eerste plek pakte (90.3) en Britt Hawes de derde plek veroverde (71.3). Kelly Sildaru zordgde voor een droomstart van haar seizoen door te eindigen op de tweede plaats met 86.0 punten.
De Nederlandse Isabelle Hanssen eindigde op de vierde plaats en Sabrina Cakmakli uit Duitsland sloot de ranglijst met de vijfde plaats.

 van