30-05-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Startlijst Ster ZLM Toer telt liefst zeven World Tour teams

Aan de Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk doen dit jaar liefst zeven World Tour teams mee. Ook krijgt de Nederlands-Belgische etappekoers, die verreden wordt van 15 tot en met 19 juni, zes pro continentale ploegen aan de start. De deelnemende World Tour teams zijn het Nederlandse LottoNL-Jumbo, Etixx-Quick Step en Lotto Soudal uit België, het op een Duitse licentie rijdende Giant-Alpecin, BMC Racing en Cannondale uit de Verenigde Staten en het Zwitserse IAM Cycling.

Met die zeven World Tour formaties kent de Ster ZLM Toer al een sterk deelnemersveld, maar door de komst van zes pro continentale teams is het peloton in de breedte nog sterker. Het Nederlandse Roompot-Oranje Peloton is één van die ploegen. Naast hen doen de Belgische teams Topsport Vlaanderen-Baloise en Wanty – Groupe Gobert mee, evenals het Franse Cofidis, Drapac uit Australië en Wilier Triestina-Southeast uit Italië.

Continentale ploegen
Het deelnemersveld van de Ster ZLM Toer bestaat in totaal uit 22 ploegen en wordt compleet gemaakt met negen continentale teams. Dat zijn uit Nederland Cyclingteam Jo Piels, Cyclingteam Join’s – De Rijke, Metec-TKH, Rabobank Development Team, Parkhotel Valkenburg en het Baby Dump Cyclingteam. Van Belgische bodem doen Crelan-Vastgoedservice, Verandas Willems en Team 3M mee.

Laatste test
De Ster ZLM Toer gaat op woensdag 15 juni van start met een proloog in Goes. Daarna volgen etappes in Oss en Buchten. Op zaterdag 18 juni staat de Belgische rit met start in Verviers en finish op de stuwdam van La Gileppe in de boeken als de koninginnenrit. Een dag later gaat de slotetappe van Someren naar Boxtel. In de laatste jaren gebruikten veel topsprinters de Ster ZLM Toer als laatste test voor de Tour de France.

Om alvast in de stemming te komen hebben wij de Ster ZLM Toer after movie van vorig jaar voor jou hieronder klaargezet.

Etappeschema Ster ZLM Toer – Grote Prijs Jan van Heeswijk 2016:

Woensdag 15 juni:              1e etappe              Proloog Goes

Donderdag 16 juni:             2e etappe              Oss – Oss

Vrijdag 17 juni:                   3e etappe              Buchten – Buchten

Zaterdag 18 juni:                4e etappe              Verviers – La Gileppe

Zondag 19 juni:                  5e etappe              Someren – Boxtel

Alle actuele informatie over de Ster ZLM Toer is te volgen op de website www.sterzlmtoer.nl of via Twitter en Facebook.

banner wielrenblad nieuwsbrief

 

 van