25-09-2013 - Mountainbiken, Nieuws

Steve Smith Wereldkampioen Downhill

In de laatste etappe van de Wereldbeker Downhill heeft Steve Smith na een zinderende finale de wereldtitel weten te veroveren. Smith won voor de derde keer dit seizoen en daardoor was hij ook de beste in het eindklassement, voor Gee Atherton en Greg Minnaar. De finale in Leogang zal de geschiedenisboeken ingaan als een van de meest spannende finales die ooit verreden werd. Voorafgaand aan deze wedstrijd stond Steve Smith namelijk op 17 punten achterstand ten opzichte van Gee Atherton in het algemeen klassement . Dankzij een perfecte run van de uiteindelijke winnaar en een vijfde plaats van concurrent Atherton werd de rangschikking vervolgens totaal op zijn kop gezet. Smith was na afloop van de race lyrisch en reageerde als volgt: “Ik voelde echt de druk. Bij de start was ik best wel nerveus, maar eens op de piste voelde ik me goed. Vooral op het bovenste deel. Vervolgens hoorde ik steeds meer de aanmoedigingen en ik bleef vol doorgaan. Toen ik de mensen hoorde schreeuwen aan de aankomstlijn wist ik dat ik gewonnen had!

Bekijk hieronder de indrukwekkende winnende run van Steve Smith tijdens de Wereldbeker Downhill in Leogang:

 

[youtube id=”mO7xwCFZLUE”]

 van