14-10-2015 - Nieuws, Wielrenblad

Stipbike Racing Team fietst 100km Kop over Kop met 43,5 km/u

Roden, 11 oktober 2015 – Stipbike Racing Team bekroonde zich zondag in Roden tot winnaar van de eerste editie van Red Bull Kop over Kop. Met een gemiddelde snelheid van 43,5 km/u volbrachten de vijf renners uit Nijmegen de 100 km ploegentijdrit in een tijd van 2 uur 17 minuten en 36 seconden. Team Wadro Otto Ebbens uit Groningen pakte de tweede plaats (tijd 2:19:13) en team ‘gswv tandje hoger’ werd derde (tijd 2:19:29). In totaal deden 98 teams mee met bijna 500 kopmannen, stoempers, klimmers, meesterknechten en sprinters.

Na de finish namen de mannen van Stipbike Racing Team plaats op de hotseat met de snelste tussentijd op dat moment. Deze plek hoefden ze niet meer af te staan, want niemand kwam nog aan hun tijd.

kopoverkop-main1

“Dit is echt een briljant concept. Maar wat was dit zwaar”, vertelt Marcel Wouters Kopman van Stipbike Racing na afloop. “Ik wilde eigenlijk helemaal niet de 100 km pakken. Dat wil denk ik niemand. Maar het is democratisch door het team gekozen.” Wouters wist niet wat hij kon verwachten, omdat het een nieuw concept is. ”Dat het zwaar zou worden was zeker. Maar vanaf 60 km heb ik gewoon niet meer op kop kunnen rijden. In een soort tunnelvisie heb ik me alleen gefocust op het wiel voor me en gedacht “niet lossen!”.

Ook Stoemper van het team, Jarno Verhoofstad, is blij met de overwinning: “Wij hebben het nieuwe concept omarmd en een gelegenheidsteam samengesteld op basis van de verschillende rollen. En dat we dan winnen is echt super!”

Red Bull Kop over Kop 2016

Voor de wielerfans die dit jaar hebben gemist is er goed nieuws: er komt volgend jaar een tweede editie van Red Bull Kop over Kop. Waar en wanneer dat plaatsvindt, wordt nog bekend gemaakt.

Over Red Bull Kop over Kop

Nieuw aan Red Bull Kop over Kop is de opbouw van de rit. De Kopman start alleen. Na 15km sluit de Stoemper aan, na 35km komt de klimmer er bij, gevolgd door de Meesterknecht op het 65km punt en tot slot maakt de Sprinter het team compleet na 85km. Red Bull Kop over Kop vraagt dus om uithoudingsvermogen en een tactisch ploegenspel.

 

 van