Strandrace Egmond – Pier – Egmond. De unieke beachracer van Jasper Ockeloen en Jarno van Krimpen

Harderwijk – Jasper Ockeloen zal aanstaande zaterdag 11 januari van start gaan in de Strandrace Egmond – Pier – Egmond op een voor hem speciaal geprepareerde, customized Trek Procaliber SL. Jasper, die deze klassieker onder de strandraces reeds éénmaal wist te winnen in 2018, maakte zelf het ontwerp via het Project One programma van Trek. Samen met mechanieker Jarno van Krimpen werd de fiets afgemonteerd en getuned met de beste, lichtste en nieuwste onderdelen die er voor een strandracer toe doet. 

“Uiteindelijk gaat het om de pure snelheid.” Dat is het belangrijkste in een strandrace, aldus Jasper Ockeloen. De fiets is zo licht mogelijk gemaakt en daarom is er gekozen voor een Trek Procaliber SL mountainbike als basis. Deze hardtail is stijf en toch comfortabel door de Isospeed decoupler aan de achterzijde. Naast de lichtste onderdelen is de fiets ook voorzien van een ander nieuw technisch hoogstandje om de concurrentie voor te blijven: Jasper kan vanaf het stuur de bandendruk regelen.

Bekijk hieronder de video ‘Hoe een Procaliber SL een beachracer werd’:

Lees het volledige verhaal op: https://trek.bike/strandrace

Note: De Trek Procaliber SL van Jasper is een 100% customized fiets en is dan ook niet commercieel verkrijgbaar in deze samenstelling.

Tekst: Irmo Keizer Beeld: Irmo keizer & Nas-Raddine Touhami

Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van