06-03-2015 - Mountainbiken, Nieuws

Strandrace – MTB Ameland

Aanstaande zaterdag 7 maart staat de één na laatste wedstrijd van de Lotto KNWU Strandrace Competitie alweer op het programma. De wedstrijd wordt verreden op Ameland en gaat over 41 kilometer. Dit jaar kent de strandrace een enorm sterk deelnemersveld met veel nationale toppers. Thomas Dekker is terug van zijn werelduurrecord poging en staat ook aan de start van deze strandrace.

De winnaar van vorig jaar, de door veel pech getergde Robbert de Nijs (Flexwinkel-Agu Mountainbiketeam), zal zijn titel op Ameland proberen te prolongeren. Hij zal deze echter niet cadeau krijgen. Kapers op de kust voor de titel zijn onder anderen de rijders van het De Zeeleeuw/Imming Biketeam met Bram en Toon Imming plus de kersverse Nederlandse kampioen strandrace Richard Jansen. Ook zal het team van Theo Schilder Tweewielers een gooi willen doen naar de titel. In dit team zit de leider van het algemeen klassement van de strandrace competitie, journalist en columnist Thijs Zonneveld.

Bij de vrouwen start Nederlands kampioene Pauliena Rooijakkers (Parkhotel Valkenburg) als favoriete tijdens de Strandrace Ameland. Zij krijgt concurrentie van de winnares van Ameland en van het algemeen klassement vorig jaar, Alieke Hoogenboom (MBC-Noordbikers). Nina Kessler (Avanti) en Laura Hak (MTB-Noordwest) zijn de outsiders voor de titel.

Voor meer informatie over de strandrace kun je terecht op de website van MTB Ameland. Er is op Ameland dit weekend van alles te doen op fietsgebied want op zondag wordt er ook een mountainbike toertocht georganiseerd. Bekijk hieronder alvast de beelden van de vorige editie!

[youtube id=”AKls_CVqfPY”]

 

 van