09-11-2015 - Mountainbiken, Nieuws

Strandraces november 2015

Het is alweer november en dat betekent dat de strandraces weer op de kalender staan. Er zijn genoeg mogelijkheden om je strand benen deze maand te testen. Up/Down zet de strandraces voor je op een rijtje.

MTB strandrace Texel (21 november)
De MTB strandrace op Texel wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. De wedstrijd maakt deel uit van de KNWU Eneco HollandseWind strandrace competitie. Inschrijven voor de strandrace kan via de KNWU. De strandrace gaat over een afstand van 46.6 kilometer. Mocht je meer informatie over het evenement willen krijgen, ga dan naar deze website.

Kurhaus Beach Classic (21 november)
De Kurhaus Beach Classic wordt ook op 21 november georganiseerd. De strandrace die in Scheveningen plaats vindt, was in de jaren 90 de allereerste strandrace in Nederland. De start wordt ‘s middags om 13:30 uur gegeven. De strandrace kent twee afstanden namelijk: 25 kilometer en 40 kilometer. Voor meer informatie over deze strandrace kun je hier terecht.

BeachBattle Wijk aan Zee (29 november)
De BeachBattle Wijk aan Zee staat precies een week later op het programma. De strandrace is bedoeld voor zowel de recreant als de wedstrijdrijder en gaat over een afstand van ongeveer 40 kilometer. De BeachBattle is nog maar een jong evenement en wordt dit jaar voor de 2e keer georganiseerd. Mocht je enthousiast geworden zijn, dan kun je hier meer informatie vinden. Wil je deze strandrace rijden, schrijf dan snel in want je moment van inschrijven bepaald je startpositie!

Mocht er iets leuks tussen zitten en ga je deelnemen aan één van deze strandraces, dan wensen wij van Up/Down je heel veel fietsplezier!

 van