16-04-2013 - Mountainbiken, Nieuws

Streetrace Goirle schakelt een tandje bij

Tweede Pinksterdag, 20 mei, staat het centrum van Goirle weer op z’n kop voor de mtb streetrace. Honderden mountainbikers zullen strijden op een uniek parcours vol hindernissen. De organisatie wil een hoog niveau halen en schakelt daarom een tandje bij. Met medewerking van de Gemeente Goirle hoopt de organisatie het grootste mountainbike evenement van Nederland te kunnen worden.

Header foto: sikkemtbfotos.nl

Ongeveer 80 vrijwilligers bouwen een fantastisch parcours in het centrum, met zandbakken, houten heuvels, slalom stroken en een echt stuk ‘offroad ‘ parcours. Een waar spektakel met de benodigde entertainment. Volle terrasjes, muziek en veel ambiance heeft de organisatie in de vorige 2 edities al weten te realiseren, het evenement trok vorig jaar al ruim 4000 toeschouwers.

De dag begint met 2 kinderwedstrijden. Alle kinderen van de basisscholen mogen gratis deelnemen. Kinderen van 6 t/m 12 jaar strijden om de Rabobank trofee. Overigens ontvangen alle kinderen een leuke prijs.

Na de kidsrace volgen er wedstrijden voor funklasse bikers en licentiehouders. Als klapstuk van de dag zullen er Internationale deelnemers gaan strijden in de Elite/Proklasse. Naast de Nederlandse mountainbikers zoals Jeroen Boelen, Thijs Al Gerben de Knegt en Michiel van der Heijden zullen er ook een aantal Belgische vedetten aan de start staan.

Bart Wellens, Jan Denuwelaere en Tom Meeusen gaan de strijd aan in Goirle. Maar de organisatie heeft dit jaar nog meer Internationale deelnemers kunnen toevoegen, speciaal voor deze race zullen een aantal Italiaanse mountainbikers het vliegtuig pakken om naar Goirle af te reizen.

Zoals elk jaar zal het startschot gegeven worden door een bekende Nederlander. De dag zal afgesloten worden met een ‘after party’ op het Kloosterplein waarop iedereen onder het genot van een hapje en drankje terug kan kijken, naar de organisatie hoopt, een fantastische 3e editie.

Meer informatie en inschrijven: www.streetracegoirle.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 van