Stromer ST5 ABS: innovatie en designstatement voor de pendelaars van morgen

Snelle e-bikes vormen een uitstekend alternatief voor het openbaar vervoer en de auto in stedelijk woon-werkverkeer. Met een snelheid tot 45 km/u komen pendelaars efficiënt op hun bestemming aan – zonder file of zoeken naar een parkeerplaats. Met het nieuwe Stromer topmodel ST5 ABS pendel je niet enkel uiterst dynamisch, maar ook bijzonder veilig. Als eerste s-pedelec ooit beschikt de nieuwe ST5 immers over een standaard ingebouwd en volledig in de bike geïntegreerd antiblokkeersysteem. Daarvoor ontvangt Stromer net bij de start van de verkoop nog een prijs. De nieuwe ST5 ABS wint immers de gerenommeerde iF Design Award 2021 voor uitstekend design.

Vorm en functie voor visionairs met een drang vooruit

De krachtige speed-pedelecs van het Zwitserse merk Stromer zijn meer dan een middel voor moderne pendelaars om zich voort te bewegen. Ze zijn de belichaming van de technologische vooruitgang en zijn een voorbeeld voor moderne mobiliteitsoplossingen. Een afstand van 30 kilometer heen en weer is een fluitje van een cent, plezier gegarandeerd en zonder een druppel zweet. Wie de auto laat staan en met een speed-pedelec naar het werk pendelt, integreert sport op elegante wijze in zijn dagelijkse leven. Deze dagelijkse portie beweging op een bike heeft positieve effecten op het lichaam en de geest. Het houdt je fit en maakt het hoofd leeg – voor een evenwichtige work-life-balance.

Met ultrasterke performance en een excellente rijdynamiek wekt het vlaggenschip van de Zwitserse marktleider het enthousiasme van een veeleisende doelgroep. Met zijn high-end-componenten, zijn geïntegreerde design en zijn volledige connectiviteit is de Stromer ST5 uitermate geschikt voor ondernemers en pioniers, voor mensen die hoge eisen stellen aan zichzelf en hun omgeving. Voor innovators, die hun waarden en hun houding graag uitdrukken en die de beste s-pedelec op de markt willen. De gepolijste lasnaden en een verfijnd lakwerk in Granite Grey benadrukken het cleane en markante design.

Stromers sterkste naafmotor levert 850 Watt vermogen aan de ST5. Met zijn drie ondersteuningsniveaus en extra sportmodus zorgt die voor een krachtige, maar stille acceleratie bij een bereik van tot wel 180 kilometer. Daarbovenop beschikt het Stromer vlaggenschip over een high-end-uit- rusting, waaronder de elektronische Shimano Di2 schakeling met elf versnellingen, de sterke Supernova M99 Pro koplamp, de sportieve Pirelli Cycle banden en de krachtige 4-zuigerrem van TRP. Een bagagedrager en een speciaal voor deze fiets ontwikkelde verende voorvork en een geveerde zadelpen voor meer rijcomfort zijn als optie af fabriek verkrijgbaar.

Stromer ST5 ABS

Vanaf juni 2021 biedt Stromer zijn meermaals bekroonde topmodel ST5 nieuw met een geïntegreerd antiblokkeersysteem (ABS) aan. Daarmee is de nieuwe ST5 de eerste speed-pedelec met een volledig in het frame geïntegreerde ABS. Dit verhoogt de veiligheidsstandaard van s-pedelecs aanzienlijk, doordat de ST5 ook aan hoge snelheden en abrupte remmanoeuvres in drukke, stedelijke omgevingen steeds controleerbaar blijft. De ABS aan het voorwiel voorkomt het blokkeren en het zijwaarts wegschuiven van het voorwiel en zorgt ervoor dat het achterwiel niet van de grond komt. De bike blijft in elke situatie manoeuvreerbaar.

Stromer ST5 ABS

Een nieuw tijdperk van mobiliteit

Net als alle Stromer modellen is ook de ST5 ABS een waar communicatietalent met een waaier aan functies aan boord. Via de gebruiksvriendelijke, gratis OMNI app kunnen rijstatistieken opgevraagd worden, zijn de motorinstellingen aanpasbaar aan de persoonlijke voorkeuren en worden software-updates automatisch ‘over-the-air’ uitgevoerd. Bovendien beschermt de OMNI app de fiets via intelligente diefstalbescherming op drie verschillende manieren tegen grijpgrage handen. Zo wordt de motor geblokkeerd, wordt het alarm ingeschakeld en wordt de GPS-plaatsbepaling geactiveerd. Met ‘smartlock’ via Bluetooth kan de fiets dan weer automatisch worden vergrendeld en ontgrendeld. De accu kan in de bike worden geladen, maar kan evengoed met een druk op een knop en ‘keyless’ zonder sleutel uitgehaald worden om thuis op te laden. Bovendien kan alle ritinformatie weergegeven worden op het in de bovenbuis geïntegreerde touchdisplay.

Adviesprijs: 10 328.– euro*
Adviesprijs: CHF 10 932.–**

* Enkel voor België, Nederland en Luxemburg: incl. mobiliteitsverzekering van VAB voor 1 jaar.
** Enkel Zwitserland: Incl. TCS-lidmaatschap, mobiliteitsverzekering en extra diefstaldekking (CHF 5000,–) voor 1 jaar.

Over Stromer

Voor het Zwitserse merk Stromer staat “Swissness” voor de belofte van kwaliteit, design, betrouwbaarheid en respect voor het milieu. Deze filosofie heeft van Stromer de marktleider in 8 landen gemaakt in de categorie van de s-pedelecs. Innovatieve componenten, smarte connectiviteit en een uniek design maken van elk Stromer model een hoogwaardig, efficiënt en inspirerend voertuig. Stromer maakt bikes voor mensen die graag zaken in beweging zetten en genieten van zelf in beweging te zijn. Stromer – drive the difference: Passief in de auto of het openbaar vervoer te tijd zitten doden, dat is niets voor Stromer rijders. Zij maken van hun dagelijkse trip naar het werk liever een lichte fitnesstraining om te ontstressen en te genieten van het zalige rijplezier. Zo veranderen ze anders verloren gegane tijd in ‘quality time’. www.stromerbike.com


 van