06-09-2016 - Nieuws, Wielrenblad

STRONGHER FESTIVAL

Marianne Vos, Lucinda Brand, Loes Gunnewijk, Marijn de Vries fietsen mee met het Strongher Festival op 4 september!

Het Nederlandse wielersucces voor de vrouwen op de Olympische Spelen wordt met het Strongher Festival gevierd. Het Strongher Festival is dé tocht voor vrouwen op de fiets, geinitieerd door voormalig Olympisch Kampioen Marianne Vos. Professionele wielrensters zoals Lucinda Brand, Lieselot Decroix, Sanne van Paassen en BN’ers zoals Nynke de Jong en Marijn de Vries en vele anderen zijn aanwezig om het vrouwenwielrennen te vieren. Samen fietsen zij met alle andere vrouwen 45, 85 of 145 kilometer. In de middag is er een festival met muziek, workshops, eten en drinken. Voor meer informatie ga naar www.strongher.cc/festival

Afstanden
Het Strongher Festival is voor iedereen, van absolute beginners tot profs. Er kan worden gekozen uit 3 verschillende afstanden; 45KM DJ Ride, 85KM LED Ride en de 145KM QOM Ride. De tochten kunnen alleen worden gereden, in eigen groepen of dames kunnen samen met andere vrouwen onder begeleiding van een Strongher ambassadeur de route afleggen.

Routes & bezienswaardigheden
De verschillende routes slingeren over de Utrechtse Heuvelrug, langs de Hollandse Waterlinie met al haar prachtige Forten en door het Nationaal Park Soesterberg. Dames kunnen eten en drinken op iconische plekken in Utrecht zoals Huis Doorn en het Nationaal Militair Museum. Daarnaast voert de route langs de volgende hoogtepunten van de Utrechtse Provincie Amelisweerd, Fort Rhijnauwen (Hollandse Waterlinie), Slot Zeist, Fort Voordorp (Hollandse Waterlinie), Fort Blauwkapel (Hollandse Waterlinie), Nationaal Park Soesterberg (tocht over de startbaan), Nationaal Militair Museum, landgoed Den Treek, Huis Doorn, kasteel Amerongen, Lekdijk, kasteel Beverweerd & Fort Vechten (Hollandse Waterlinie).

Olympische afterparty
Na afloop van de toertocht is er een Olympische After party om na te genieten van de successen van de Olympische ploeg. Er is een fietsmarkt, muziek, workshops, eten en drinken.

Inschrijven

Kijk voor meer informatie over het festival op www.strongher.cc/festival
Via deze link kan er worden ingeschreven tot 31 augustus

 van