05-02-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Strongher: mountainbike toertocht voor dames

Op 12 maart 2016 organiseert Strongher in samenwerking met TC Heerde een mountainbike tourtocht voor vrouwen in Heerde. Marianne Vos, Marijn de Vries en Loes Gunnewijk zijn, als initiatiefneemster van Strongher, ambassadeur van deze tocht.

Afstanden
Vrouwen kunnen op deze dag kiezen uit 4 verschillende afstanden; 30, 50, 80 of 100KM. De tocht kan individueel worden verreden of er kan aangesloten worden in een groep. Deze groepen worden onder begeleiding van een vrouwelijke fietsbegeleider gereden. Daarnaast zijn er verschillende (ex) profs aanwezig zijn om de deelneemsters tijdens de rit te voorzien van tips & tricks.

Verder ontwikkelen van de sport
Strongher heeft als doelstelling het verder ontwikkelen van de sport, vrouwen in de wieler wereld aan elkaar te verbinden en ze een podium te geven. Met als belangrijkste resultaat; meer vrouwen op de fiets! Mountainbiken wordt steeds populairder en vrouwen zijn steeds meer in het bos te vinden. Strongher wilt in samenwerking met TC Heerde voor deze dames een podium bieden en komt daarom met een mountainbike tocht voor vrouwen.

Marianne Vos over deze tocht:
Oprichter van Strongher Marianne Vos; “Mountainbiken is een van de snelst groeiende disciplines in het wielrennen en steeds meer vrouwen zoeken het avontuur op in het bos. Er zijn veel MTB tochten door het hele land waar vrouwen aan mee kunnen doen maar met het #Weownyellow festival afgelopen jaar hebben we gemerkt dat vrouwen het ontzettend leuk vinden om met elkaar te fietsen, vrienden te maken, op avontuur te gaan, te leren van elkaar en simpelweg gewoon plezier te hebben op de fiets. Daarom organiseren wij nu in samenwerking met TC Heerde deze mountainbike tocht.

Reacties TC Heerde

Bestuurslid Peter Mast van TC Heerde: “TC Heerde staat voor maatschappelijk verantwoord verenigen. Daarom willen we graag een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het vrouwen fietsen. Strongher timmert echt aan de weg en verdient onze volle steun. We hebben overigens een prachtig parcours, voldoende vrijwilligers en de voorbereidingen gaan goed. Ik ben er ook van overtuigd dat het een mooi evenement wordt met veel enthousiaste deelneemsters.”

Meer informatie

Voor meer informatie over deze toertocht, en de andere events van Strongher, kun je natuurlijk de website eens bekijken. Daarnaast kun je ook de andere online kanalen van Strongher in de gaten houden.

 van