13-01-2014 - Mountainbiken, Nieuws

Succesvolle editie Egmond-Pier-Egmond

Afgelopen zaterdag werd de ATB Strandrace AGU Egmond-Pier-Egmond voor de zestiende keer georganiseerd. Egmond-Pier-Egmond is met bijna vierduizend deelnemers al jaren een van de grootste ATB Strandraces van de Lage Landen. Ook dit jaar startten mannen en vrouwen door elkaar en werd er een spannende wedstrijd verreden over een drassig strand.

Er was sprake van zware omstandigheden en daarmee was iedereen min of meer op zichzelf aangewezen. Waar in sommige strandraces de beschutting van het peloton gezocht kan worden was daar in Egmond geen sprake van. Bekijk hieronder een overzicht van de wedstrijd, een van de deelnemers was gelukkig zo verstandig om een helmcam te dragen.

[youtube id=”nEm_G5ckuPI”]

Mannen

Bij de mannen wist wegrenner Sebastian Langeveld de wedstrijd te winnen, hij had uiteindelijk 1:19:04 uur nodig voor de 36 kilometer over het Noordhollandse strand. Langevelds ploegmaat Thomas Dekker werd in 1:21:29 achtste, Belkin-renner Laurens ten Dam kwam in 1:21:36 als tiende over de streep.

Daarmee troefde Langeveld dus ook Bram Rood af, die als tweede wist te eindigen op anderhalve minuut achterstand. “Het ging meteen vanaf de start al lekker snel voor de wind. Ik zat goed van voren en we waren even met twee man los. Dat duurde niet lang want ik had meteen wel door dat Langeveld erg sterk reed en die sloot ook weer vooraan aan. Na het keerpunt was hij voor mij op een gegeven moment niet meer te houden. De terechte winnaar.”, aldus Rood.

Ploeggenoot Ramses Bekkenk uit de KMC-Koga formatie had moeite met de start. “Het ging meteen te snel voor mij en ik reed daardoor de hele wedstrijd achter de feiten aan. Meer dan de negende plaats zat er voor mij dan ook niet meer in.”, aldus Bekkenk.

Vrouwen

Marianne Vos heeft zaterdagmiddag de mountainbikewedstrijd bij de vrouwen gewonnen . Daarmee lijkt ze in de juiste vorm voor het Nederlands Kampioenschap veldrijden, zondag in het Drentse Gasselte. Vos reed tot halverwege de wedstrijd op een tweede plaats, maar kwam uiteindelijk als eerste dame over de meet. Ze klopte Roxane Knetemann en Alieke Hoogenboom, die lange tijd aan de leiding ging.

Vos: “Het geeft me geen bevestiging dat het goed zit, maar wel spanning op de benen. Dit zegt niet alles over het NK Veldrijden. Maar deze inspanning is niet schadelijk voor het NK en geeft alleen maar een goed gevoel.”

 van