16-03-2016 - Snowboarden, Nieuws

Sudden Rush Banked Slalom LAAX 2016 was een groot suces

In het weekend van vijf en zes maart vond het Sudden Rush Banked Slalom LAAX 2016 evenement voor de tweede keer in haar historie plaats. 

De crew had een uitdagend parcours geprepareerd voor 251 boarders gemaakt die uit tien verschillende landen en drie continenten afkomstig waren. Met een leeftijd variërend van zes tot zestig jaar kon je gerust zeggen dat er een gemengd deelnemersveld aanwezig was. Naast de competitie konden de deelnemers ook door verse sneeuwval over verse poeder beschikken.

LAAX_Slalom_Media

De rode en blauwe vlaggen kleurde de witte achtergrond waarop de riders hun kunsten vertoonde. Ondanks de non-stop vallende sneeuw ging de race gewoon door en zagen we geconcentreerde blikken bovenaan de piste verschijnen. Rechts-links, links-rechts, van de ene scherpe bocht naar de ander, focus behouden, blijf in het ritme en uiteindelijk, na 39 gates, over de finish lijn. Passie vloeide samen met competitie en zorgde voor een hoop lol, die aantoonbaar te zien was tijdens en na de runs. Om een paar namen te noemen die aanwezig waren tijdens het evenement, Jose Fernandes (Super Masters), Peter Bauer (Grand Masters), PI Pascal Imhof (Masters) en tot slot het team van Snowpark LAAX en haar crew. Door onder andere in elke bocht te versnellen bestond het podium van de Pro men categorie uiteindelijk uit Terje Haakonsen, Paul Lambersens en Stephan Maurer. De snelste vrouw van de dag was Jirene Zimmermann en bij de mannen was dit Mr Haakonsen. Het evenement vond plaats onder begeleiding van live-music, entertainment en culinaire specialiteiten.

De Sudden Rush Banked Slalom LAAX 2016 is uiteindelijk geworden tot wat het beloofde: een weekend gevuld met poeder, zon, snelheid en plezier, een event gemaakt door snowboarders voor snowboarders.

 

 van