08-07-2011 - Surfen, Nieuws

SUP 11-City Tour 2011

It Giet Oan! Van 7-12 september 2011 vindt alweer de 3e editie van de SUP 11-City tour plaats. Atleten peddelen 220 km in 5 dagen langs 11 Friese steden; de ultieme uitdaging!

Dat het een ultieme uitdaging is bewezen de weerscondities van vorig jaar, deze varieerden van windstil, zomers en zonnig tot kou, regen en storm. Naast de ultieme uitdaging biedt de SUP 11-Stedentocht ook eenunieke ervaring. 150 Nationale en internationale peddelaars worden verwacht, die Friesland vanaf het water en op de kant leren kennen.

Deelnemers

Deelnemers komen van over de hele wereld naar Friesland om 220 km te Stand Up Paddelen door het Friese landschap.. van Hawaï, Amerika, Spanje, Frankrijk, Noorwegen, Denemarken, Australië tot aan Nieuw-Zeeland. Inmiddels is de SUP 11-City Tour een jaarlijks terugkerend evenement en is zij bekend in de internationale SUP wereld, waar zij op menig SUP kalender staat.

Bekende Nederlanders hebben in 2009 en in 2010 een stuk gepeddeld in de „celebrity etappe‟. Ook dit jaar zullen bekende persoonlijkheden een etappe peddelen en extra aandacht vestigen op dit evenement. Hawaï In 2008 heeft oprichtster Anne-Marie Reichman (professioneel watersport atlete, Friezin en woonachtig in Hawaï) de „tocht der tochten‟ voor het eerst gepeddeld. Een droom en uitdaging kwamen uit. In 2009 was de tocht op uitnodiging en deden er 25 atleten mee. In 2010 is de tocht georganiseerd voor „solo‟ atleten die in wedstrijd- en tourvorm meededen. De optie om met een team mee te doen is in 2010 geïntroduceerd. Voor het grote publiek is de mogelijkheid om de laatste dag etappe te peddelen.

SUP (Stand Up Paddle) komt oorspronkelijk uit Hawaï ontstaan rond 1960 door “the beach boys” in Honolulu. Rond 2005 is de sport nieuw leven ingeblazen en werd het een nieuwe rage in de Verenigde Staten in 2008. Momenteel is het de snelst groeiende watersport in de wereld. Niet zo gek, omdat je binnen een paar minuten al met plezier op de plank staat, is deze nieuwe sport echt toegankelijk voor iedereen.

Route

Hieronder een overzicht van de start- en finishplaatsen:

Dag 1: Leeuwarden – Sloten
Dag 2: Sloten – Workum
Dag 3: Workum – Franeker
Dag 4: Franeker – Dokkum
Dag 5: Dokkum – Leeuwarden

Ook deelnemen?

Dat kan. Solo of met een team, beide is mogelijk. Voor meer informatie over deelname kijk op www.sup11citytour.com of kom gezellig naar Friesland om het spektakel te bewonderen en de deelnemers aan te moedigen. Ook is het mogelijk om tijdens het evenement in de verschillende steden gratis SUP clinics te volgen of deel te nemen aan de laatste Dag Etappe, 30 km, zondag 11 September, makkelijk toegankelijk voor iedereen.

Live te volgen

Tijdens het evenement zijn de atleten live te volgen via internet. Atleten dragen een GPS-systeem met zich mee en kunnen zo overal ter wereld via het internet worden gevolgd.

Link: follow the tour live (www.sup11citytour.com)

De SUP 11-Stedentocht is ook te volgen via Twitter http://twitter.com/sup11citytour en Facebook http://www.facebook.com/sup11citytour.

Tot in Friesland in SUPtember!

 van