08-08-2014 - Surfen, Nieuws

SurfBenelux – O’Neill JACKPOT

De tijd tikt door en het is ondertussen alweer midden zomer. Bikini’s en boardshorts vliegen over de toonbank. De zon is volop aanwezig, de stranden worden druk bezocht en iedereen zit stiekem met zijn gedachten bij de zomervakantie. O’Neill en SurfBenelux bereiden zich vast voor op het najaar: het grootste surfevenement van de Benelux staat dan voor de deur. Het Benelux Kampioenschap Golfsurfen is in 2010 gestart met het O’Neill Jackpot concept. Dit concept is opgezet met als doel alle surfers hun grenzen te laten verleggen en een opstap naar het Europese- en wereldniveau te creëren. Middels het Benelux Kampioenschap kunnen ook talenten uit de buurlanden zich met elkaar en de Nederlandse deelnemers meten en ook ervaringen en belevenissen uitwisselen.

SurfBenelux probeert constant het maximale uit de surfsport te halen en blijft daarbij hard werken aan de ontwikkeling van surfwedstrijden in de lage landen. Het O’Neill Jackpot concept is de laatste jaren aardig bijgeschaafd; het begon als een kleinschalig evenement en is uitgegroeid tot één van de meest gewaardeerde surfevenementen in de Benelux. Toch blijft de organisatie erg kritisch: we zijn er nog lang niet. “Het is ons doel om de surfsport in de Benelux op de kaart te zetten en de komende jaren meer mensen te enthousiasmeren de sport te gaan beoefenen. De laatste jaren zijn wij bezig geweest om een goede fundering neer te leggen voor het Benelux Kampioenschap, zodat dit uiteindelijk kan uitgroeien naar een groots festival. Een GROOT voorbeeld is bijvoorbeeld de US Open. Dit is een lange weg, maar het is een kwestie van tijd. Golfsurfen is een hippe en populaire sport en groeit enorm.”

Om de activiteiten marketingtechnisch nog aantrekkelijker te maken, hebben wij dit jaar gekozen om er nog een schepje bovenop te doen en een formule te creëren waarbij we een brede doelgroep aanspreken. Om deze doelgroep te bereiken zullen er, naast middelen zoals livestreaming, ook vele leuke activiteiten plaats vinden tijdens de O’Neill Jackpot.

Wat kunnen jullie het komend najaar verwachten?
Benelux kampioenschap | O’Neill Jackpot [Scheveningen] Van 13 t/m 19 oktober staat het strand van Scheveningen in het teken van de beste surfactie. De beste 48 surfers uit de Benelux strijden voor de titel Benelux kampioen 2014. Hier zal het eerste resultaat neergezet kunnen worden.

Top 3 strijd om de eind ranking [Zuid-Frankrijk] Direct daaropvolgend (20 -26 oktober) reizen de surfers, die zich in Scheveningen hebben geplaatst bij de top drie Junioren, Women en Shortboard, naar Zuid-Frankrijk af, om daar in echte omstandigheden nogmaals de strijd met elkaar aan te gaan.Hier zal het tweede resultaat neergezet worden. De surfer met de beste scores uit de twee meetmomenten zal de Benelux titel op zijn/haar naam zetten.

Van beide wedstrijden (Scheveningen en Zuid-Frankrijk) zal een professionele videoproductie worden gemaakt die later in de bioscoop en mogelijk op TV zal worden vertoond!

Feest & Prijsuitreiking
Op vrijdagavond 31 oktober 2014 zullen de kampioenen als afsluiting tijdens een spetterend O’Neill feest/première party in Amsterdam worden gekroond.

In de aanloop naar het evenement zal via onze website nog meer informatie omtrent het evenement worden gecommuniceerd. Maar noteer de volgende data in ieder geval vast in je agenda:

– Benelux kampioenschap: 13-19 oktober
– Top 3 strijd om eind ranking – Zuid Frankrijk 20-26 oktober
– Prijsuitreiking, film première en feest – 31 oktober

Wij houden jullie op de hoogte en we hopen dat jullie erbij kunnen zijn! Enjoy life…

 van