27-05-2013 - Surfen, Nieuws

SurfBenelux WSL wedstrijd presented by O’Neill in ‘s Gravenzande

Iedereen zit alweer met zijn gedachte bij de zomer, maar het warme weer laat nog even op zich wachten. Voor menig surfer niks te klagen, want over het algemeen gaat slecht weer gepaard met hoge golven. Afgelopen zaterdag 25 mei 2013 vormde de kust van Hoek van Holland het podium voor de kwalificatie ronde ‘shortboard men’ voor het Benelux kampioenschap golfsufen.

SB_Jelle

SurfBenelux organiseert wedstrijden waarbij de beste surfers uit heel Nederland en België het tegen elkaar opnemen. Hierdoor ligt het niveau van de deelnemers hoog wat hen de kans geeft om zijn of haar grenzen richting het internationale niveau te verleggen. Afgelopen zaterdag tijdens de kwalificatie wedstrijd kregen surfers de kans om zich voor een grote finale te kwalificeren welke plaats vindt in september te Scheveningen.

De golven lieten nog even op zich wachten, dus de eerste heat ging pas om half één van start. Dat gaf de deelnemers de mogelijkheid om zich goed voor te bereiden, maar helaas moesten we direct afscheid nemen van één van de meest favoriete surfers Fabian Salawanej uit Domburg. In de halve finale moest de jongste deelnemer Sjoerd Tummers (14 jaar) helaas zijn wildcard plek inleveren voor “the big boys”. Met krachtige surf acties lieten Michael Weterings en Joshua Groot al snel zien dat zij niet van plan waren om met lege handen naar huis te gaan. In het water ontstond onderling al snel een heftige strijd. Jelle de Roode uit Scheveningen, liet daarbij zijn tanden zien en wist zich te verzekeren van de eerste plek. Met indrukwekkende acties liet Jack Verbraeken als nummer twee zien dat hij niet voor niets uit België was gekomen en de komende jaren tot de top wilt behoren. Op de derde plek eindigde de lokale Westlandse surfer Erik Stoopman die op de voet gevolgd werd door Jorn van Keulen uit Domburg.

SB_finalisten

De zes uiteindelijke finalisten van deze kwalificatie wedstrijd zijn: 1. Jelle de Roode 2. Jack Verbraeken 3. Erik Stoopman 4. Jorn van Keulen 5.1. Michael Weterings 5.2. Joshua Groot. Deze surfers zullen in september de strijd aangaan samen met de eerder gekwalificeerde deelnemers: Remi Petersen, Roy van Eijk, Robin Kersbergen, Kaspar Hamminga, Matt Marcantuoni, Jasper Meijsing, Marijn Bouwmeester, Pascal van der Mast, Martijn Nijhof en Daniel Spaans.

Tijdens de grote finale, die in september plaats vindt te Scheveningen, zal het heel spannend worden wie met de uiteindelijke hoofdprijs van €1000,- naar huis zal gaan. Maar voor die tijd zullen ook nog de kwalificatie rondes plaats vinden voor de andere catergorieen. Wil je meer informatie te weten komen over deze finale en andere surf evenementen? Check dan naar: www.surfbenelux.com.

 van