12-01-2012 - Surfen, Nieuws

Surfen voor een betere wereld

De voorbereidingen voor de Xooka Experts Winter Session zijn in volle gang! In januari of februari wordt de Nederlandse Core Girls Surfscene in de spotlights gezet. Tien die-hard surf girls zijn uitgenodigd om hun mooiste kant te laten zien – onder een dikke wetsuit natuurlijk. Van deze winterse (en hopelijk witte) surf sessie wordt een super coole fotoreportage gemaakt. En de opbrengst gaat naar het Nederlandse soul surf project Bali.

Bij Xooka vinden ze het belangrijk om een steentje bij te dragen aan een betere wereld. Hun doel is om zoveel mogelijk jonge mensen te introduceren in de mooie wereld van surf en ze te laten zien dat het nieuwe perspectieven biedt voor hen en hun omgeving. Dit is dan ook exact de missie van soul surf project Bali.

Soul surf project Bali zorgt ervoor dat weeskinderen op Bali (Indonesië) de kans krijgen om een toekomst op te bouwen. In de surfscene wel te verstaan. Dit doen ze door weeskinderen veertien weken lang elk weekend lessen te geven. De kids wordt geleerd hoe de zee werkt, hoe stroming werkt, waarom de zee gevaarlijk kan zijn, wat vlaggen betekenen én hoe je moet surfen. Maar ook aan natuurbehoud wordt aandacht besteed. Zo leren de kinderen om kunst van afval te maken, oplossingen te zoeken voor milieuproblemen, doen ze een beach clean-up en zetten ze jonge schildpadjes uit.

Het surftoerisme op Bali is enorm, maar sommige kinderen zijn nog nooit op het strand geweest! Soul surf project Bali geeft de kinderen een kans om buiten het weeshuis en van de straat af te komen. Ze bieden kinderen de mogelijkheid zich te ontwikkelen en ze zorgen ervoor dat de inkomsten uit het surftoerisme bij de lokale bevolking terechtkomt.

[vimeo id=”29085753″ w=”650″]

Wil je meer informatie over het soul surf project Bali? Kijk dan op http://www.soulsurfprojectbali.com/.

 van