Surfers voor Surfers helpt Sri Lanka
Stichting Surfers for Surfers wil arme locals in Sri Lanka helpen om zelf een surfbedrijfje op te starten en zo een betere toekomst voor de gemeenschap te creëren. Hiervoor heeft de stichting jouw oude gear nodig.
‘Tijdens de zoektocht naar golven, komen we soms op plaatsen waar de locals ver beneden de armoede grens leven’, zegt initiatiefnemer Kees Vrolijk. In Oost Sri Lanka zijn veel mensen arm en ongeschoold door de dertig jaar durende burgeroorlog en de tsunami die het gebied trof. Surfers for Surfers is hier al aan de slag gegaan met de locals.
Surfgear nodig
‘Via surfgear en training, zorgt Surfers for Surfers dat locals zelf bij kunnen dragen aan een betere toekomst voor de gemeenschap, het milieu en hunzelf’ vertelt Kees. Deze surfgear moet ergens vandaan komen. Daarom is Surfers for Surfers op zoek naar overbodige surfgear, zodat zij deze kunnen opsturen naar Sri Lanka. Jouw oude surfboard kan dus het loonstrookje van een lokale surfer in Sri Lanka zijn.
In Arugam Bay in Sri Lanka is het surftoerisme booming. Kees:’Onlangs waren wij op surftrip in Sri Lanka, waar we de behoefte aan meer kennis en materiaal zagen onder lokale surfers en surfbedrijfjes om zo het groeiende toerisme bij te houden.’ Er wordt ook een vliegveld op drie uur rijden van de surfplaats geopend dus het toerisme zal alleen maar toenemen. Het kleine vissersdorpje kan de groeiende stroom aan surfers nauwelijks bijhouden. Nu bestaan de lokale surfscholen vooral uit kleine houten hutjes met een paar boards erin. De bevolking heeft de middelen niet om dit uit te breiden.
Genoeg talent
Aan middelen dus een groot gebrek maar talent is er genoeg. In het gebied wonen veel zeer getalenteerde, jonge surfers die graag hun kennis willen overdragen. Zij willen niet alleen hun surfskills delen maar ook het belang van het schoonhouden van het strand en de zee.
Help deze jonge surfers en doneer jouw surfgear. Boards, leashes, vinnen, kites en pakken. Alles is welkom. Je kunt je gear droppen bij verschillende afleverpunten. Het verschepen van het materiaal kost natuurlijk ook geld, dus alle beetjes die jij kunt missen, mogen in de donatiebussen op de afleverpunten. Kijk voor meer informatie even op de Facebook-pagina van Surfers voor Surfers.