09-01-2014 - Surfen, Nieuws

Surfers zijn stoked door storm Hercules

Door de monsterachtige storm Hercules ontstonden er op 7 januari enorme golven langs vele kustlijnen in Europa, zo was er ook sprake van een gigantische swell in Belharra, Frankrijk. Hercules bereikte zijn hoogtepunt in de nacht van 6 op 7 januari en dit heeft er toe geleid dat plaatselijke surfers een stormachtige sessie hebben beleefd aan de Franse kust. De getalenteerde Shane Dorian, Benjamin Sanchis en Justine Dupont maakten namelijk optimaal gebruik van deze intense omstandigheden. Bekijk de video hieronder om te zien hoe deze gasten enorme golven rippen.

[vimeo id=”83647031″]

Ook aan de Ierse kust trok Hercules veel bekijks want er kwamen er vele surfers om de golven zelf even te checken. Ondanks de levensgevaarlijke omstandigheden waren vele stoked om het water op te gaan. Het Ierse nieuws maakte hier de volgende reportage over.

[youtube id=”PeA37hPJhR0″]

Update:

Er verschijnen langzamerhand steeds meer video’s van de spectaculaire golven die ontstaan zijn door storm Hercules. Hieronder kan je alle hoogtepunten lekker veilig achter je beeldscherm bekijken!

[vimeo id=”83637427″]

[vimeo id=”83591930″]

[vimeo id=”83638321″]

 van