19-07-2012 - Kitesurfen, Nieuws

Surffestival Easy Riders Noordpier Wijk aan Zee

Wijk aan zee, Zaterdag 4 augustus vindt voor de eerste keer het surf- skate en muziekfestival Easy Riders plaats bij de Noordpier op het strand van Wijk aan Zee/ Velsen Noord. In en rond strandpaviljoen Aloha worden diverse demonstraties en clinics gegeven door internationale surf- kite- en suphelden. Australisch windsurficoon en supontwikkelaar Scott McKercher geeft een sup clinic (stand up paddle) en antwoord op allerlei technische vragen. Bij wereldkampioene Sarah Quita Offringa volg je een clinic freestyle- en slalom windsurfen. Ook Nederlandse profs als Martin ten Hoeve en Maarten van Ochten zijn aanwezig. Naar gelang de weersomstandigheden vinden er (golf)surfwedstrijden plaats en worden op de miniramp skatedemo’s gegeven. Vanaf 16.00 uur is het tijd voor diverse bijzondere bands en muziekformaties.

Van stampende beats tot psychedelische rock
De Nederlandse surfscene is rijk aan creativiteit en muzikaliteit. Easy Riders combineert deze twee tot een strandfestival waar bands spelen die geïnspireerd zijn door de surf- en skatecultuur. Dit komt tot uiting in de stevige rock van King Jack, de vroege reggae van The Upsessions, de psychedelische bluesrock van Birth of Joy, de stampende beats en bizarre lichtshow van Nobody Beats the Drums en de vuige taal en hysterische energie van de Haagse formatie De Kraaien. Het muziekprogramma start om 16.00 en duurt tot in de late uurtjes. Het surfprogramma is vrij toegankelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door de merken Protest, Naish, Neilpryde, North, Starboard, Fanatic, Rollin, Quickblade, Supking, Ion, JP en Severne. Vanaf 21.00 uur betaal je entree.

Meer informatie
Easy Riders is een initiatief van strandpaviljoen Aloha in Wijk aan Zee en Hightide Surfshop in IJmuiden. Kaarten zijn daar in de voorverkoop verkrijgbaar voor 12,50 euro, op 4 augustus kosten ze aan de deur 15,00 euro. Tevens online te bestellen via http://www.easy-riders.nl/. Zo lang de voorraad strekt. Het dagprogramma is gratis toegankelijk.

 van