11-10-2011 - Windsurfen, Nieuws

Surffestival met finale NK Windsurf dit weekend op het Lauwersmeer

Tijdens Surffestival ‘Esonstad Four Sails’ op 15 en 16 oktober zal de finale van het Yogho!Yogho! NK Windsurfen gevaren worden op het Lauwersmeer. Er zal uitgemaakt worden wie de kampioenen zullen worden in de disciplines Formula, Freestyle en Slalom, terwijl er ook voor meer recreatieve surfers en belangstellenden allerlei wedstrijden en activiteiten zijn.

In de discipline Formula gaat voormalig Olympisch windsurfer Casper Bouman aan de leiding. Het lijkt erop dat hij dit jaar de hegemonie van meervoudig Nederlands Kampioen Dennis Littel  weet te doorbreken. In de Slalom gaat Adriaan van Rijsselberghe aan de leiding. De broer van ‘London 2012’ surfer Dorian van Rijsselberghe heeft op twee en drie respectievelijk routinier Adri Keet en Casper Bouman achter zich staan. Voor het NK Freestyle is de verwachting dat regerend Nederlands Kampioen Paul Boef het moeilijk gaat krijgen met Davy Scheffers, de huidige nummer vijf van de wereld.

Naast al deze topsportactiviteiten zijn er onder de naam ‘Esonstad Foursails’ ook wedstrijden voor recreatieve windsurfers en laten diverse fabrikanten van surfmaterialen hun nieuwste 2012 materialen zien en bieden ook de mogelijkheid deze te testen. Gezellig langskomen is dus het devies, want de toegang is gratis. Op zaterdagavond 15 oktober is er een gezellige surfparty met een band en DJ. Het evenement vindt plaats bij Landal park ‘Esonstad’ , in Oostmahorn aan het Lauwersmeer.

Alle informatie is te vinden op http://www.nkwindsurf.nl/

 van