04-12-2018 - Surfen, Nieuws

Hart Beach Scheveningen maakt zich op voor Surfin’ Santas!

Op zaterdag 15 december organiseren Hart Beach & Quiksilver weer het populaire International Surfin’ Santas:
Hét surf event waarbij pro en amateur surfers verkleed als Santa Claus tegelijk gaan surfen.
Na het succes van vorig jaar zijn er een aantal aanpassingen gedaan aan het concept. Zo krijgen participanten dit jaar een beter, stakker zittend pak. Dit om veiligheid van de surfers te waarborgen en hen meer bewegingsvrijheid te garanderen. Ook zullen er surfende rendieren bij zijn en wordt iedereen opgeroepen zo veel mogelijk kerst attributen mee te brengen.
Door het extreem hoge animo voor dit bijzondere kerst evenement, hebben de organisatoren besloten last-minute nog een extra lading kerstpakken te bestellen.

Surfin Santas

Programma

15 december worden alle surfende santas ontvangen vanaf 12:00 bij Hart Beach Scheveningen. Op de venue zal er een DJ aanwezig zijn en staat de Glühwein klaar.
Om 14:00 uur start de gezamenlijke warming-up op het strand waarna rond 14:30 uur alle kerstmannen tegelijk hun board pakken en starten met surfen in de Noordzee.
‘The Last Man Standing’ ofwel de Kerstman die het langst blijft surfen ontvangt een Quiksilver waardecheque met een shoptegoed van 100 euro.

Mee doen

Hart Beach organiseert Surfin’ Santas uit liefde voor de surfsport en de bijbehorende (lokale) cultuur. Het event is dan ook gratis te bezoeken. Inschrijven is door de grote populariteit niet meer mogelijk, maar iedereen is welkom om te komen kijken of alsnog mee te doen indien diegene een eigen kerstmannen pak heeft.

Surfin Santas 2

Surfin Santas Europe ronduit de beste

Het Surfin’ Santas event is in Europa nog relatief nieuw. Op plekken als Bondi Beach (Australië) en Cocoa Beach (Florida, USA) is het event al langer een hit. Niet vreemd aangezien het daar in de feestmaand december lekker warm en behaaglijk is. Surfen in boardshorts is er in Nederland niet bij tijdens kerst, maar zoals het een echte surfende kerstman betaamt rockt de Nederlandse surf scene Surfin’ Santas Europe zoals altijd extreem stoked en op puur doorzettingsvermogen (een een beetje liquid courage en flink aantal mm neopreen natuurlijk)! Hart Beach weet niet beter: niet voor niets ontvangen zij gedurende de zomer tot diep ik de freezing winter iedere dag vele locals en surf liefhebbers uit heel Europa (en daarbuiten). Geen twijfel dat het Surfin’ Santas 2018 een groot succes zal worden. Zelfs in weer én wind!

Een impressie van het event:

 van