20-03-2007 - Surfen, Nieuws

Surfing USA

Myrte, die stage heeft gelopen bij SOUL, is bezig met haar surftrip “around the world”. Maandelijks laat ze hier weten hoe het haar vergaat op haar trip.

Check hier eerdere updates:

Californie, Australie, Nieuw Zeeland en Fiji in een jaar

Lees hier haar eerste verslag:
Er is nu bijna een maand voorbij van mijn reis , 22 maart vertrok ik naar de USA om daar langs de Californische kust te trekken….nou ja een stukje van de west-kust dan. Ik ben begonnen in San Diego waar mijn zus woont, 5 minuten met de beachcruiser van pacific beach! SD heeft een paar hele mooie surfstranden en op elke plek vind je de vaste gasten. Zo heb je Tourmaline beach, prima golven voor beginners maar het kan hier ook los gaan voor de pro. Pacific Beach is het grootste/langste strand waar bij de Crystal pier vooral de jonge hotshots met hun shortboards liggen en over de rest van het strand zie je alle soorten door elkaar. Vooral na werktijd zie je hier veel locals los gaan. Nu het lente is in SD zie je nog niet heel veel surfers, de cultuur lijkt meer ingesteld op de duizenden hardlopers die je tegen komt langs pacific beach.

 

                  

 

Nog een belangrijk strand is Black Beach, hier heb ik een super fullmoon feestje meegemaakt, allemaal hippies met grote vuren en trommels….en allemaal kompleet de weg kwijt door drugs of drank. Vooral de wankele studente meisjes die hier lam rondliepen vormde nog al een gevaar voor de mensen die de afdaling moesten maken via de tricky ‘trap’. Dit strand is overdag een goede spot voor gevorderde surfers.

 

               

Mijn eerste surfervaring begon in een shop op Mission blvd. (straat met alle surfshops bij elkaar). Bij Star Surfing (Mission blvd 4652)hielp een Hawaiaans uitziende man me aan een mini Malibu. Bij deze surfgoeroe kan je trouwens ook een tweedehands plank kopen of je eigen board verkopen, en de verhuur is helemaal niet duur ivm de toeristische shops. Na een middag aankloten op mijn board was mijn conclusie dat mijn Prolimit suit hard nodig was (16 C) en dat ik mijn board nog zo goed kan waxen maar zeewier aan je leach laat je toch wel van je board glibberen….irritant! Verder ging het prima hoor op Tourmaline Beach, erg gezellig met de locals die net zo slecht als ik waren 🙂

Na SD ben ik langs Laguna Beach, Newport Beach en Huntington Beach gereden. Helaas geen goede dag op golven te zien maar de surfsfeer was er te voelen… Een beetje te erg aangezien de surfcultuur in Huntington meer als een toeristische attractie wordt gebracht met een ware walk of fame voor surfers. Mijn reis langs de kust eindigde in LA, Venice Beach…de meest smerige beachplaats ever! Overal zwervers, macho’s en smerige wijven….zo dat was mijn mening over LA….behalve Santa Monica, dat is een mooie wijk met een leuk strand.

Vanuit LA ben ik afgereisd naar Santa Barbara, een super leuk stadje dat er heel europeesch uitziet. Er zijn een aantal mooie stranden maar helaas ook geen golven toen ik er was. Een local heeft me langs een aantal mooie stranden gereden als Leadbetter Beach, Arroyo Barro Beach en Jalama Beach. Toen we de surf wilde checken op een van deze stranden zagen we Bobby Martinez voorbij komen met zijn honden….pro surfers moeten ook wat zonder golven!

Mijn USA trip eindigde in San Francisco, echt een super stad! Geen golfsurfing maar wel een kiteboarder bij de Golden Gate Brug, een heel mooi gezicht!

Nu ik dit schrijf zit ik in Australie, Coogee Beach een wijk onder Bondi. Heel relaxte sfeer hier en een mooi strand net om de hoek bij Bondi waar het helaas begon te regenen toen ik er was. Ben net terug uit de Blue Mountains waar ik ben gaan abseilen en een Canyoning tocht heb gemaakt, dat is echt super; lopen door een kloof, springen en abseilen van een waterval en genieten van een fantastisch uitzicht….een aanrader!

Hopelijk gaat er komende week weer gesurft worden maar het huren van een board is niet echt goedkoop! Mijn wens is om een busje te kopen en daarmee naar het noorden te rijden zo kan ik ook een board meenemen! Maar goed eerst maar eens kijken of dat slim is want vrouwen en auto’s….hmm en dan ook nog links rijden!!! Ik blijf in ieder geval nog een week in Sydney zodat mijn Aussie tax number en bankrekening gegevens kunnen worden opgestuurd.

Volgende keer meer surf verhalen aangezien ik waarschijnlijk wel mee ga met een georganiseerd surftrip!

 


6 Surf Mag. 2007


 

 van