26-01-2012 - Surfen, Nieuws

Surfrider Foundation Ocean Initiatives 2012

Vanaf 22 t/m 25 maart is het tijd om deel te nemen aan de jaarlijkse strandschoonmaak actie Ocean Initiatives van Surfrider Foundation! Deze wereldwijde actie, met 40.000 deelnemers op 1200 locaties wereldwijd in 2011, heeft als doel om mensen bewust te maken van plastic in het milieu én een bijdrage te leveren aan het schoner krijgen van stranden en oceanen. We hopen dit jaar nog meer mensen trots te krijgen met hun bijdrage aan deze grootste wereldwijde schoonmaakactie!

De oceaan is een goede indicator voor de impact die onze levensstijl heeft op het milieu: elke seconde komt er meer dan 200 kg afval terecht in zeeën en oceanen wereldwijd. Het overgrote deel van dit afval, namelijk plastic, zal nooit geheel afbreken. Dit plastic heeft grote effecten op vogels, zeezoogdieren en vissen doordat ze het als voedsel aanzien. Een onzichtbaar probleem zijn de zogenaamde microplastics, minuscule deeltjes die worden opgenomen in de voedselketen. Om deze vervuilingen tegen te gaan moeten we het overmatig gebruik van plastic tegengaan en voorkomen dat het uiteindelijk in onze zeeën en oceanen terecht komt.

Door mee te doen aan de schoonmaakacties laat je zien dat je bewust bent van de impact van plastics op het milieu en help je mee plasticvervuiling tegen te gaan. Be Proud en Rise Above Plastics. We zien nu al uit naar de vangst van dit jaar.

Meld je aan via http://www.initiativesoceanes.org/
Meer informatie via http://www.surfriderfoundation.nl/ en www.facebook.com/surfriderfoundationholland

 van