25-04-2016 - Kitesurfen, Nieuws

Surfshop Shaka

“Ik was al eens bij deze shop in Scheveningen geweest toen het er nog Eurofun heette. Op het oog is er sinds de overname van vorig jaar veel veranderd. Het interieur van Shaka heeft een surfy uitstraling. Er is flink gedecoreerd met surfboards en accessoires. Er hangt bijvoorbeeld een hele wand met Rip Curl kleding. Het personeel begroet je bij binnenkomst vriendelijk en vraagt direct of je geholpen wilt worden. Gelukkig houd ik wel het gevoel dat je hier op jezelf uren rond mag snuffelen. Het assortiment aan kites, boards, trapezes en wetsuits is bijzonder groot en je kunt er ook terecht voor golf- en windsurfspullen.”

Surfshop_Shaka_HRSurfshop Shaka
Hoe goed is de service bij de lokale kitesurfshop naast die spot die je verder helemaal niet kent? Verkopen ze voldoende verschillende merken? Kun je er terecht voor reparaties? Kun je een kite testen voordat je besluit tot aankoop? Hebben ze goede koffie? Kun je er voor kitesurfles terecht? In de komende uitgaven van Access brengt onze mystery shopper een onaangekondigd bezoekje aan een willekeurige kiteshop in Nederland en België. Deze keer is dat surfshop Shaka in Scheveningen.

Bij Shaka vind je de volgende kitemerken: Best, Brunotti, Cabrinha, Gaastra, Naish en North. Er worden zowel twintips als waveboards verkocht. Er hangen in de winkel meer dan tweehonderd wetsuits van merken als ION, Mystic, NeilPryde, Prolimit en Rip Curl. Er zijn drie leuke pashokjes met een loungehoekje waar je je nieuwe pak eerst rustig kunt passen voor je er tweehonderd meter verderop het water mee in gaat. Shaka profileert zich niet als specifieke kitesurfshop, maar bedient ook andere watersporters. Het leuke daaraan is dat de sfeer allround surfy is en er ook een enorme keuze aan lifestyle accessoires uitgestald staat. Je kunt er terecht voor trendy zonnebrillen, horloges, slippers of bijvoorbeeld een nieuwe GoPro. De shop is dealer van Rip Curl en daarom hebben ze een uitgebreid kledingaanbod van dit merk, er hangt een hele wand vol van! Daarnaast vind je er ook andere (extreme) sport gerelateerde merken zoals Brunotti, Burton, Olukai, Protest en Reef.

Voor meer informatie over Shaka check je de website.

Dit artikel is afkomstig uit Access #4 2015. Wil je het complete magazine lezen? Bestel hem dan in onze webshop.

Access-wordabonnee

 

 van