13-08-2012 - Surfen, Nieuws

SURFTALENTEN GEVEN ALLES TIJDENS EXPRESSION SESSION RED BULL SURF CAMP

De jury van Surfbenelux was blij verrast over de kwaliteit van de Nederlandse surftop.  Woensdagavond, tijdens de Expression Session bij Hart Beach, haalden 24 surfers het maximale uit de minimale golven om de jury te overtuigen. Tijdens de wedstrijd ging het maar om één ding: de beste turns maken om verzekerd te zijn van een plek tijdens Red Bull Surf Camp in Frankrijk. Uiteindelijk was de jury het meest onder de indruk van Tommie Dijkhuizen, Jasper Meijsing en Marijn Bouwmeester in de categorie shortboard Men. Bij shortboard Women waren Merel van der Linden en Julia van Rooij de beste en bij de Junioren bewezen Pepijn Tigges en Jorn van Keulen dat ze de meest talentvolle surfers zijn. Samen doen zij met drie genodigde surfers van 10 tot en met 14 september mee aan Red Bull Surf Camp, wat Red Bull in samenwerking met Surfbenelux organiseert. Tijdens dit intensieve trainingskamp worden de surfers begeleid door Big Wave World Champion 2011 Jamie Sterling.

De sfeer was relaxed, ook al stond er veel op het spel. Aan het einde van de dag maakte de jury, bestaande uit Jelle de Roode, Pascal van der Mast, Tim Boere en Simon Egginton, de zeven namen bekend. De zeven winnaars gaan met drie genodigde surfers en Red Bull atleet Jamie Sterling op zoek naar de meest onwaarschijnlijke breaks aan de Franse kust van 10 tot en met 14 september. Ze worden vier dagen lang intensief getraind en begeleid door echte pro’s om het niveau van het Nederlandse surfen om hoog te tillen. “Het niveau van het shortboarden is de laatste jaren enorm omhoog gegaan, mooi om te zien” vertelt Michael Schmitz van Surfbenelux tijdens de prijsuitreiking.

Jamie Sterling is een PRO surfer met een indrukwekkende internationale carrière. Hij is opgegroeid in Oahu’s North Shore (Hawaii) en is al zijn hele leven omringd door de energie van de grote golven. In 2011 schreef hij de Big Wave World Championship 2011 op zijn naam. De deelnemers aan Red Bull Surf Camp worden vier dagen intensief getraind en begeleid door dit inspirerende surftalent.  Red Bull wil met dit event het Nederlandse surfniveau naar een nog hoger niveau tillen. De prestaties van de surfers tijdens Red Bull Surf Camp zijn te volgen via http://www.redbull.nl/ en surfbenelux.com.

 van