14-09-2012 - Kitesurfen, Nieuws

Susi Mai “The Birthsuit”

NeilPryde dook de archieven in voor de lancering van de nieuwe collectie wetsuits en accessoires. De Jenna de Rosnay “birthsuit” een van de meest iconische wetsuit foto ooit van NeilPryde, wordt opnieuw gedaan door Susi Mai.

Jenna de Rosnay was (en is voor sommigen) de grootste windsurf held ooit. Geboren in Californië en opgegroeid in Hawaii. Jenna leerde eerder surfen dan dat ze kon lopen. In de jaren 80 domineerde Jenna de windsurf wereld, race records kwamen op haar naam en ze won veel wereld kampioenschappen.
Gesponsord door NeilPryde poseerde ze meerdere malen voor NeilPryde maar één advertentie viel op. Jenna met alleen body paint geverfd alsof het lijkt dat ze een NeilPryde wetsuit aan heeft. De advertentie is gezien door miljoenen mensen en hing in duizenden windsurf winkels over de hele wereld.

Advertentie 2012…
Gezien de lange ervaring in wind-en watersporten en vele kampioenen later was het voor NeilPryde een goed moment op de campagne opnieuw te doen. De vraag was: wie zou Jenna kunnen evenaren?
Vandaag de dag is Susi Mai een van de meest herkenbare gezichten in de kiteboard wereld. Naast haar kiteboard vaardigheden, haar charismatische persoonlijkheid en adembenemende schoonheid trekt ze een groter publiek aan dan alleen de kiteboarders. Geboren in Duitsland en opgegroeid op de stranden van de Dominicaanse Republiek, is Susi de onbetwiste koningin van de wind- en water sporten op dit moment. Het is alleen maar logisch voor NeilPryde om haar te vragen of zij de nieuwe Jenna wil worden…

Ze zei ja, zonder twijfel! Ze vond het idee goed en was enthousiast over de shoot. Daarna ging het snel. NeilPryde had een paar weken in het drukke schema van Susi’s, dus werd Timon Wehrli en Jon Tadashi-Martin van Red Dog Studios in Hong Kong gebeld om de shoot te regelen. Karen Mok, een geweldige make-up artist met veel body painting ervaring werd gevraagd. Karen nam alle wetsuit patronen en logo’s over, zodat ze opnieuw het nieuwe NeilPryde pak kon boddy painten.

Een dag voor de shoot werd Susi vanuit San Francisco in gevlogen. Het team verzamelde de volgende dag in de Red Dog studio – Susi, Timon, Jon, Karen, Boris (videograaf) en Alex Zenovic. Karen begon meteen met schilderen en dat nam de eerste drie uur in beslag. Eerst de omtrek van het wetsuit en vervolgens de details.
De shoot duurde slechts twee uur. En het eindresultaat mag er zijn. Een nieuwe Jenna is geboren.

Lees hieronder het interview met Susi:

NP:    How did you feel when we first approached you to do this body paint shoot?
Susi:    I thought it would be fun to try something new, and even thought it was going to be hard to get anything as awesome as the original that Jenna did all those years ago, I was excited and love the challenge.

NP:    How long did you spend in Hong Kong for the shoot?
Susi:    About 20 hours. I flew in from San Francisco, slept, got painted, did the shoot, had a shower and got back on a plane to NYC. I felt like a true professional model, complete with the jetlag and everything :).

NP:     Was it the first time you have had your body painted?
Susi:    Yes it was the first time. It was pretty fun because even though you’re not wearing anything you don’t feel naked, if that makes sense.

NP:    You didn’t trick us!

NP:    How do you feel about the whole world seeing you with just a layer of paint on?
Susi:    I didn’t really think of that very much at first. Now it’s all over the place I guess I can’t change my mind anymore. All i know is that when i’m old I’m gonna be able to embarrass my grandkids by showing this pic to their friends when they are being awkward teenagers. 🙂

NP:    That ought to be memorable for the boys.

NP:    What is your schedule like for the rest of the year?
Susi:     I’m scheduled to keep my clothes on in public for the rest of 2013.

NP:     We look forward to 2014.

[youtube id=”BrNVDeQ76II”]

 van