11-04-2012 - Skiën, Nieuws

Suzuki Nine Knights van start

Foto’s: Klaus Polzer

De beste freeskiers ter wereld zijn op uitnodiging van Nico Zacek dit jaar afgereisd naar Livigno in Italië om hun rol als ridder van het sneeuwkasteel gebouwd door de Schneestern crew te aanvaarden. Nadat het evenement vorig jaar gecanceld was als gevolg van te weinig sneeuw, was iedereen stoked om dit jaar te kunnen starten, helemaal na aanschouwing van het kasteel.

Opgebouwd uit ruim 75000 kubice meter sneeuw, is een kasteel tot stand gekomen met verschillende features voor de riders. Een grote schans in het midden vormt het belangrijkste onderdeel, met een totale afstand van 27 meter met een open gap van 18 meter. Aan beide kanten wordt de schans door twee grote hips geflankeerd. Maar dit is niet alles. Tussen de schans en de hips heeft het team twee bogen gemaakt waar men onderdoor schiet op weg naar de quarter’s die de riders midden in het kasteel omhoog laten schieten. Wie even genoeg heeft van het door de lucht vliegen kan terecht bij de flat-down-flat rail of hard-core gaan op de stairset down-rail.

Niet alleen het kasteel is indrukwekkend, de lijst der riders is net zo groot. De koning van de afterbang, Tom Wallisch treedt dit jaar voor het eerst toe tot de tafel der ridders. Een plek die hij zeker heeft verdient met die gouden plak op de X Games in Aspen afgelopen januari. Hij wordt vergezeld door o.a. Gus Kenworthy, die direct is over gevlogen van zijn winst op de Jon Olsson Invitational afgelopen zaterdag in Are, Zweden.
Maar hier houdt de lijst niet op. Russ Henshaw, Jossi Wells, local Raffaele Cusini, yougster Oystein Braaten, steaze master Lolo Favre, Bene Mayr, Paddy Graham en nog vele andere zullen deze week hun creativiteit los laten en tot grote hoogte vliegen.

Gister heeft de eerste sessie plaats gevonden en bijgevoegd hebben we voor jullie alvast de eerste foto’s!

Check www.nineknights.com of de facebook pagina van de Nine Knights in de gaten voor meer updates gedurende de week. Aan het einde van de week krijg je van ons natuurlijk de resultaten!

[nggallery id=3]

 van