23-03-2015 - Snowboarden, Nieuws

Suzuki Nine Queens

De  Suzuki Nine Queens 2015 in Serfaus-Fiss-Ladis, Oostenrijk heeft zonder twijfel zijn stempel gedrukt op de vrouwelijke snowboard geschiedenis. Vele boarders showde tricks die zij zelf nog nooit eerder vertoond hadden en sommige lieten ons zelfs kennis maken met tricks die helemaal nieuw waren. De wedstrijd duurde van 15 tot 20 maart en werd gekenmerkt door een prachtige kasteel-ramp, helikopterbeelden, zonsopgang en zonsondergang en natuurlijk the final showdown. De Noorse Kjersti Ostgaard-Buaas werd gekroond tot koningin van het evenement. 

nine queens 2015 - snowboard - tekst 1

Big Air Contest – Snowboard
In navolging van de relaxte super session, leek de wedstrijd wel een uur lang durende jamsessie waar iedere rider acht runs mocht riden. De twee beste tricks werden opgeteld bij de totaalscore. Met een backside 540 Japan en een front 720 stale, zorgde Kjersti’ voor een voorsprong op de concurrentie, die zij niet meer uit handen gaf. Daarbovenop deed Kjersti voor de eerste keer een bijna perfecte frontside 1080, die eerder in de week al werd uitgevoerd door Jamie Anderson (USA).

“Ik ben zo verrast om op de top van het podium te staan, want ik kwam hier super vermoeid aan vanochtend en had er niet al te veel vertrouwen in. In het begin voerde ik allemaal tricks uit waarvan ik wist dat ik ze kon, plots deed ik voor de eerste keer een frontside 1080. Het gevoel was fantastisch!”, aldus Ostgaard-Buaas.

Ook Klaudia Medlova was goed in vorm tijdens het evenement. De Sloveense trakteerde het publiek de dag voor de finale op de nog nooit eerder vertoonde een double backside rodeo mute. Op de finale dag zelf showde Medlove een airy backside rodeo 540 en een frontside 720 mute. Hiermee verzekerde ze zich van de tweede plaats. Derde werd de Zwitserse Elena Könz, in de finale deed zij haar eerste backside 900 en een switch backside 540.

Uitslag
1. Kjersti Ostgaard-Buaas (NOO)
2. Klaudia Medlova (SLO)
3. Elena Könz (ZWI)

[youtube id=”G9cOdYMhR64″]

 van