12-09-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Swiss Epic 3: klaar voor de start!

De koffers zijn gepakt, de auto is ingeladen en volgetankt. Mentaal zit het goed. De weergoden blijken ons – voor de eerste dagen althans – goed gezind. De racemachines hebben een laatste grondig nazicht gekregen. Op de voorbereiding voor de Swiss Epic kunnen we het alvast niet steken, als dit avontuur ergens ook maar enigszins fout dreigt te lopen. 

Tekst & Beeld: Kristien Achten, Geert de Geeter & Rik Harms

Na wat wikken en wegen is er beslist dat we met een Rocky Mountain Altitude en een Kona Hei Hei aan de start zullen verschijnen.De Rocky Mountain Altitude zal op de ruwe en bruuske afdalingen goed tot zijn recht komen aangezien zowel de bikeparks van Zermatt, Leukerbad als Verbier deel uitmaken van de trails. Een beetje endurobike zal het fungehalte ongetwijfeld wel weten op te krikken.

De Altitude is al geruime tijd een vaste waarde in het gamma van Rocky Mountain. Super stabiel en voldoende veerweg om de meest technische lijnen zonder problemen af te vinken. Met het Ride-9 systeem kan de geometrie optimaal bijgesteld worden zodat ook een betere klimpositie mogelijk is en een zo gunstig mogelijk compromis kan gezocht worden. De Rothorn weze gewaarschuwd.

De Kona Hei Hei wordt voor de gelegenheid uitgerust met een Pike 120mm, een Reverb dropperpost en 180mm remschijven. Dezelfde set-up werd getest en goedgekeurd tijdens de Trans-Vesubiènne. Kona is één van de voortrekkers van de moderne geometrie, die steeds meer geadopteerd wordt door andere merken. Een lange reach en korte achterbrug verhogen de stabiliteit met behoud van het speelse gevoel. Ideaal voor de flowy afdalingen. Het Fuse veersysteem, samen met een steile zitbuis, dragen bij tot een comfortabel klimgevoel. De Kona Hei Hei gaat zich perfect thuis voelen op de Zwitserse trails. Geen twijfel mogelijk!

Ook voor onze machines en materiaal belooft het een boeiende en uitdagende week te worden. Houd ons avontuur in de gaten via de Facebook-pagina, website en nieuwsbrieven van Up/Down. Hier kun je ook de eerste UP/DATES van de Swiss Epic 3 terug lezen.

 van