13-09-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Swiss Epic: Eerste alpentreintje alvast niet gemist….

Een proloog met meer dan 2000 daalmeters, 550 hoogtemeters, een startpunt op 3100 meter hoogte met prachtig zicht op de Matterhorn en een finish in het mondaine Zermatt. Een beter begin van de week kunnen we zo direct voor de vuist weg niet bedenken.

Tekst & Beeld: Kristien Achten & Geert de Geeter 
Een eerste razendsnelle afdaling gaf direct de juiste adrenalinestoot om iedereen scherp en wakker te maken. Dit was dan ook nodig aangezien er hier en daar gevaarlijke serpentines in zaten en heel wat gemene stenen die het op de banden gemunt hadden. Een technisch stukje tussen de rotsen en verplicht wandelstuk later kwam de eerste klim eraan.

swissepic2
De te overwinnen hoogtemeters voor vandaag waren dan wel eerder beperkt, toch waren deze allesbehalve te onderschatten. Na drie keer stevig de hartslag in het rood duwen waren de relatief korte maar steile klimmetjes afgewerkt. Een bikeparkafdaling met zanderige kombochten en een aantal tafels werd gevolgd door een ruwe rotsklim waarop heel wat bikers hun tanden stuk beten. Nog een laatste verraderlijke trappenafdaling en we mochten laverend tussen de smalle steegjes van Zermatt naar de finish snellen.

swissepic3
Onze race zelf verliep vlekkeloos. We kwamen in onze categorie als laatste aan de bak maar na de eerste afdaling was het gros van de tegenstand al opgepeuzeld. Na de eerste steile klim was er nog één team dat nog enkele kilometers tegenstand bood, maar uiteindelijk was de laatste klim de scherprechter in dit duel.
Team Up/Down als eerste Mixed Flow team over de finish. Eerste alpentreintje alvast niet gemist….

swissepic5

 van