13-09-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Swiss Epic: Eerste alpentreintje alvast niet gemist….

Een proloog met meer dan 2000 daalmeters, 550 hoogtemeters, een startpunt op 3100 meter hoogte met prachtig zicht op de Matterhorn en een finish in het mondaine Zermatt. Een beter begin van de week kunnen we zo direct voor de vuist weg niet bedenken.

Tekst & Beeld: Kristien Achten & Geert de Geeter 
Een eerste razendsnelle afdaling gaf direct de juiste adrenalinestoot om iedereen scherp en wakker te maken. Dit was dan ook nodig aangezien er hier en daar gevaarlijke serpentines in zaten en heel wat gemene stenen die het op de banden gemunt hadden. Een technisch stukje tussen de rotsen en verplicht wandelstuk later kwam de eerste klim eraan.

swissepic2
De te overwinnen hoogtemeters voor vandaag waren dan wel eerder beperkt, toch waren deze allesbehalve te onderschatten. Na drie keer stevig de hartslag in het rood duwen waren de relatief korte maar steile klimmetjes afgewerkt. Een bikeparkafdaling met zanderige kombochten en een aantal tafels werd gevolgd door een ruwe rotsklim waarop heel wat bikers hun tanden stuk beten. Nog een laatste verraderlijke trappenafdaling en we mochten laverend tussen de smalle steegjes van Zermatt naar de finish snellen.

swissepic3
Onze race zelf verliep vlekkeloos. We kwamen in onze categorie als laatste aan de bak maar na de eerste afdaling was het gros van de tegenstand al opgepeuzeld. Na de eerste steile klim was er nog één team dat nog enkele kilometers tegenstand bood, maar uiteindelijk was de laatste klim de scherprechter in dit duel.
Team Up/Down als eerste Mixed Flow team over de finish. Eerste alpentreintje alvast niet gemist….

swissepic5

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van