01-07-2013 - Surfen, Nieuws

Talentvolle surfers kwalificeren zich in Domburg voor het Benelux kampioenschap 2013

Den Haag 30 juni 2013, afgelopen weekend vormde het strand van Domburg “Noordduine” het podium voor de junioren kwalificatiewedstrijd van het Benelux kampioenschap golfsurfen, presented by O’Neill. Een flink aantal Nederlandse en Belgische talenten onder de achttien jaar melde zich aan voor deze kwalificatiewedstrijd. Tijdens de kwalificatiewedstrijden krijgen surfers de mogelijkheid zich te plaatsen voor de grote finale die in september te Scheveningen zal plaatsvinden. Tijdens deze finale strijden de surfers voor een totale prijzenpot van € 5000.

Eerder wisten enkele junioren zich te kwalificeren voor de Benelux finale, waaronder ook de twee Zeeuwse surfers Jorn van Keulen en Fabian Salawanej, die op basis van eerder behaalde resultaten hun wildcard veilig hadden gesteld. Naast deze talenten, gingen enkele tientallen surfers afgelopen weekend de strijd aan om één van de zes te vergeven wildcards te bemachtigen. Onder de kanshebbers waren de Belgische Michiel van Acker en de vijftienjarige Westlander Quint in ‘t Veld één van de favorieten. Bij aanvang van de wedstrijddag was het nog even wachten op de juiste omstandigheden, maar in de middag konden dan toch de eerste heats van start. De talenten lieten al snel zien dat ze niet voor niks naar Zeeland waren gekomen en dat ze graag in september de strijd voor de titel willen aangaan. Het was een spannende nek aan nek race, maar uiteindelijk wisten de volgende zes junioren zich te plaatsen; Michiel van Acker, Nigel Fierens, Quint in ‘t Veld, Ties Heetvelt, Dirk Hoogeveen en Rein Demelinne.6_nieuws_Beneluxkampioenschap domburg2013

Jan Sanstra, eigenaar van surfschool sportshop Domburg te Noordduine, noemde het evenement een lokale trots: “Het is geweldig om een topsport evenement zoals het Benelux kampioenschap in Zeeland te kunnen verwezenlijken. Wij proberen vanuit de Sportshop Domburg Zeeland als een gewaardeerde surflocatie op de kaart te zetten; dit evenement geeft aan dat er in de Benelux wel degelijk gesurft kan worden. Talentvolle surfers hebben aangetoond dat de Benelux de komende jaren op internationaal niveau zijn tanden kan laten zien.”

 van