20-11-2017 - Snowboarden, Nieuws, Leesvoer

Taste snowboardtest 2017-2018 Jones

De collectie van dit seizoen bevat meer duurzaam materiaal dan ooit tevoren. De snowboards worden geproduceerd in Dubai, waardoor Jones vijftig procent van het materiaal bij de bron van herkomst vandaan kan halen. Deze eco-performance ontwerp-filosofie staat aan de basis van al hun producten, van board tot backpack.

TASTE SNOWBOARD review 2017-2018

Nog geen idee wat voor board je dit seizoen onder gaat strappen? We hebben een berg boards naar Puy-Saint-Vincent gesleept en er wat kritische rijders mee op pad gestuurd. Alle reviews vind je terug in TASTE Nº1! Snowsurf dus naar www.taste.soulonline.nl voor jou digitale copy…print…of print copy!Shot & Edit by Seb JamRijders: Bing Voorham, Gilbert Smink, Tess Pieters, Koen Goris, Seb Jam & Mirtewashere

Posted by Taste Snowboard Magazine on Monday, 20 November 2017

Mountain twin – ‘ONE SIZE FITS ALL’

Zo veel keuze in boards, soorten en maten. Als je niet weet wat je moet kiezen, dan is de Mountain Twin eigenlijk de oplossing. Je kan er op doorgroeien als je je nog in de beginfase van je snowboardcarrière bevindt, maar als je een seizoen de sneeuw in gaat dan voldoet deze Jones waarschijnlijk ook aan je eisen. Het is een stabiel board dankzij de camber tussen je bindingen, speels vanwege de rocker onder tip en tail en stijf genoeg voor zekerheid op hogere snelheden. Een echte beginner moet wel eerst het bochtenwerk onder de knie hebben, want de Mountain Twin is geen slappe hap. Zoek zelf de uitdagingen op of naast de piste en de directional twin – flex is directional, shape is twin – is je gunstig gezind tijdens parksessies, carven, poederrijden, cruisen en jibben.

Hovercraft – ‘TECHNICAL TURNS, CARVING COMMITMENT, SPEEDY SLIDES’

De Hovercraft vonden wij agressiever dan de Mind Expander. Hij is hartstikke stijf, waardoor je die grote steile lijnen induikt zonder dat je last hebt van knikkende knieën. Hardpack snijdt hij aan gort en een ijzige plaat trotseren stelt niets voor. Ook bij deze plank kan de shape je een beetje afschrikken, maar hij is veel makkelijker te handelen dan verwacht. De soepele kantenwissel, zeer acceptabele radius en het technische ontwerp, het laat je allemaal bijna geloven dat jij kan wat Jeremy Jones ook doet. Plan je lijnen in een no fall zone en ga ervoor, wel met commitment, want anders verlies je.

Mind expander – ‘POWDER POWER’

Een zeer aangename aanvulling op de collectie all-mountain boards vinden wij, met name als je door wil groeien binnen het freeride-segment. Met zijn grote brede neus oogt de Mind Expander erg indrukwekkend, maar eenmaal op de berg merk je dat het board er niet minder goed door op zijn kanten gaat. Sterker nog, korte bochten kosten nauwelijks energie. Je zet de bochten met gemak in en kanook nog eens flink doorblazen tot op hoge snelheden. Treeruns, poedervelden, steile lijnen, diepe afdalingen of slush, het voelt in alle gevallen safe en stabiel. De dikke neus voorkomt verzuurde benen in de pow of slush, maar de plank rijdt nerveus op hardpack en ijzig terrein.

Je hoeft geen expert te zijn om deze plank onder controle te houden, zolang je in staat bent de hoeveelheid respons op te vangen kun je hier met enkele weken ervaring al heel veel mee doen en op leren. Daag jezelf uit met deze Jones, want blijf je uitsluitend op de rode piste dan laat je de helft van zijn kwaliteiten links liggen.

TECH TALK //
FLIPFLOP BASE
SINTERED 9900
BAMBOO SURF CORE
RECYCLED ABS SIDEWALLS
OVERSIZED RECYCLED EDGES

Dreamcatcher – ‘WHATEVER, WHENEVER’

Wij werden natuurlijk meteen verliefd op de graphics, ook al is dat eigenlijk nog het minst gave aan de plank. De Dreamcatcher biedt je namelijk een hele mooie combinatie van progressief en relaxed rijden. Wil je op hogere snelheid rijden en wat steiler terrein opzoeken? De camber bijt zich vast en houdt je stabiel. Het voelt heel safe. Op de dagen dat je even geen zin hebt om jezelf uit te dagen, kun je met dit board gewoon lekker rondcruisen. Je hoeft geen vergevorderde boarder te zijn voor de Dreamcatcher, maar het is aan te raden vooraf een beetje aan je techniek te werken – deze plank is namelijk niet zo vergevingsgezind. Moe worden en spierpijn of relaxed over pistes cruisen, het all-mountain karakter past goed bij deze Jones.

 van