20-11-2017 - Snowboarden, Nieuws, Leesvoer

Taste Snowboardtest 2017 – Bataleon

Bataleon, dat gewoon in Amsterdam ontworpen wordt, komt dit seizoen niet alleen met een heleboel nieuwe shapes en modellen, ze zullen ook tachtig procent van hun range updaten naar de ‘third generation triple base’. Het betekent dat de boards worden voorzien van sidekick, een extra uplift van de side base op het breedste punt van het board. Dit is met name te merken tijdens het inzetten van de bochten in oneffen sneeuw, je ervaart tijdens de kantenwissel minder trillingen. gevolg? Boards zijn breder inzetbaar, het drijfvermogen in de poeder is beter en het rijdt smoooooth.

TASTE SNOWBOARD review 2017-2018

Nog geen idee wat voor board je dit seizoen onder gaat strappen? We hebben een berg boards naar Puy-Saint-Vincent gesleept en er wat kritische rijders mee op pad gestuurd. Alle reviews vind je terug in TASTE Nº1! Snowsurf dus naar www.taste.soulonline.nl voor jou digitale copy…print…of print copy!Shot & Edit by Seb JamRijders: Bing Voorham, Gilbert Smink, Tess Pieters, Koen Goris, Seb Jam & Mirtewashere

Posted by Taste Snowboard Magazine on Monday, 20 November 2017

Je kan er niet omheen: de Surfer, het beste board dat Bataleon naar eigen zeggen ooit heeft gemaakt. En we snappen heel goed waarom. Dit board is de ultieme carver, snowsurfer en mini-jibber in een. Hij heeft superveel pop, laat zich snel op zijn kanten zetten, is stabiel in de landing en op de piste, is goed te rijden op hogere snelheden én is een enorme poederknaller. Je hebt echter wel wat techniek en ervaring nodig om hier de sneeuw mee in te duiken en hij is daarom ook niet geschikt voor beginners. Je went snel aan de nieuwe 3BT-technologie. De triple base maakt hem vergevingsgezind en de Surfer voelt heel vertrouwd onder je voeten. Geen poeder tijdens je trip? Geeft niks, je kunt gewoon over de pistes cruisen. En je kan er nog switch mee rijden ook!

Wallie – ‘ANTI FACE PLANT’

Ken je het derde-dag-syndroom? Nou, de Wallie niet. Het freestyleboard is heel toegankelijk voor elk niveau, als beginner hoef je niet per se freestyle-ambities te hebben en een gevorderde rijder kan hier juist alles mee uitproberen. Happen of vallen lijkt ‘onmogelijk’, hij is vergevingsgezind. Je merkt dat hij ontworpen is voor creatief jibben en parkrijden, de pop is namelijk bovengemiddeld, de SideKick werkt en flat tricks kosten nauwelijks energie. Maar waar de Wallie zijn naam aan te danken heeft, is de aparte vorm van nose en tail. Dankzij de soepelheid over het gehele board plus die afgevlakte uiteinden kun je namelijk overal overheen olliën, nolliën en walliën. Een wallride hebben we niet uitgeprobeerd, maar we vermoeden dat je daar de show steelt met deze Bataleon onder je voeten.

The Boss – ‘THE BOSS AND HIS WIFE’

The Boss biedt je mogelijkheden. Hij neigt absoluut naar all-mountain freestyle voor de gevorderde rijder. De plank is erg stabiel en stijf, maar tegelijkertijd goed te handelen. Hoewel je de Triple Base niet zozeer voelt, zorgt het wel voor een snelle afzet en kantenwissel, al helemaal in combinatie met de SideKick die de hele transitie heel soepel laat verlopen. Pas op dat je niet te veel roteert! De flex is vijf uit tien en daardoor biedt het board een mooie mix van lekker cruisen, jibben, gas geven, terrein rijden en kickers springen. Het is wel in je voordeel als je wat meer kracht in je benen hebt of wat zwaarder bent, want The Boss glijdt niet vanzelf.

Feel better – ‘TAKE IT EASY’

De Feel Better is een beetje het zusje van The Jam. Hij is geschikt voor elk niveau en elk soort rijder. Een beginner kan er mooi het bochtenwerk mee aanscherpen zonder bang te hoeven zijn voor heftige happers en butt bumps, ofwel: het board is vergevingsgezind. Ben je meer een freestyler of wil je leren freestylen, dan kan dat. Jibben, side hits en medium kickers geven geen probleem, maar blijf een beetje uit de buurt van de halfpipe, grote kickers en lijnen, daar is het board te slap voor. Je hebt wel een beetje snelheid nodig om alle eigenschappen optimaal te benutten, dus ga er gewoon voor en ontwikkel je skills along the way.

Carver – ‘LIVING ON THE EDGE’

De Carver, de naam zegt het al, is een plank waarmee je keihard kan carven. Je zwiept hem op zijn kanten en snijdt vervolgens als een mes door de boter. Voor de krachtige rijder die van het bochtenwerk houdt, in alle soorten en maten. Vooral de grote bochten zijn heerlijk, want je kan er volledig in leunen zonder je boots of bindingen in te graven. Het board is namelijk wat breder dan gemiddeld, waardoor je alle bewegingsvrijheid hebt tijdens Vitelli’s. Hij geeft vertrouwen, is uitdagend en vooral erg leuk.

The Jam – ‘FULL IN’

Eigenlijk is The Jam wat lastig te omschrijven, je kan er namelijk mee het park in, door de poeder, dwars door de moguls, pistes strepen en cruisen. We vonden hem ‘safe en easy going’. Hij is overall redelijk stijf, waardoor de plank stabiel is op hogere snelheden en tijdens landingen. Je kunt er goed op doorgroeien als je ambitieus bent en als seizoensplank zou The Jam ideaal zijn. Laat je niet afschrikken door de lengte, hij heeft geen heftige kantenwissel en elke jump, side hit of jib is gemakkelijk in te zetten en te landen. Vind je onderweg een lekker poederveld, ook dan weerhoudt hij je er niet van er doorheen te surfen.


Dit artikel is afkomstig uit Taste snowboard magazine 2017 #1. Mocht je meer reisverhalen, interviews, tip & tricks en nog veel meer willen lezen? Taste snowboard magazine 2017 #1 is los te bestellen in onze webshop. Voor het gemak kun je ook abonnee worden zodat je geen nummer meer hoeft te missen!

 van