20-11-2017 - Snowboarden, Nieuws, Leesvoer

Taste Snowboardtest 2017-2018 – Capita

De boards van capita worden ontworpen, geproduceerd en getest in het mothership advanced research station 1, ofwel het op waterkracht draaiende hoofdkantoor in het Oostenrijkse Feistritz An Der Gail. Het merk heeft een privé piste voor de deur en kan zodoende de boards van begin tot eind evalueren. Met ‘everything is possible’ als mission statement worden gepatenteerde technologieën en materialen op milieuvriendelijke wijze ontwikkeld.

TASTE SNOWBOARD review 2017-2018

Nog geen idee wat voor board je dit seizoen onder gaat strappen? We hebben een berg boards naar Puy-Saint-Vincent gesleept en er wat kritische rijders mee op pad gestuurd. Alle reviews vind je terug in TASTE Nº1! Snowsurf dus naar www.taste.soulonline.nl voor jou digitale copy…print…of print copy!Shot & Edit by Seb JamRijders: Bing Voorham, Gilbert Smink, Tess Pieters, Koen Goris, Seb Jam & Mirtewashere

Posted by Taste Snowboard Magazine on Monday, 20 November 2017

Black snowboard of death – ’BIG BOY BOARD’

Gemaakt voor degenen die van hard rijden en rechtdoor gaan houden. Het board heeft veel grip en is erg responsive, ondanks het feit dat het volume vrij groot is. Je moet vooraf wel een paar lesjes krachttraining doen, want in welke lengte dan ook, de Black Snowboard Of Death is een heftige jongen. Met een stijve nose en tail kun je hem goed uit de bocht laten poppen en diep door de sneeuw laten snijden. In moguls is het lastig de plank snel op zijn kant te zetten enkorte bochten te draaien, maar zodra de hobbels wat vlakker zijn of de sneeuw slushy wordt, kun je de plank keihard rechtdoor laten gaan. Verwacht geen snelle rotaties in het park, je voelt je namelijk eerder thuis in de boardercross. Het is een gezonde work-out om een weekje met deze Capita op pad te zijn en hij is zeker je maat als je wat meer uit je vakantie wil halen dan alleen après-skiën.

Defenders of awesome – ’SPIN TO WIN’

Makkelijk te vertrouwen, dat is het eerste wat in ons opkomt. We voelen ons allemaal zeker, het board heeft wat speciaals en beschikt echt over een ziel. De DOA laat zich snel draaien, je hoeft hem namelijk maar een klein beetje aan te zetten voor een goede spin en hij is daardoor erg leuk voor side hits, op rail en in het park. Hoewel het een all-mountain plank is, heeft hij toch wat meer verdienstelijke freestyle-eigenschappen. De plank is niet stijf, heeft een goede pop en reageert snel op je bewegingen. Voor het rijden op hoge snelheden, grote lijnen of dikke jumps zouden we hem afraden. Eigenlijk een plank voor een divers niveau, of je nu wat beter bochtenwerk wil leren of hulp zoekt om je tricks te sticken, de DOA kun je met je ogen dicht rijden.

Kazu Kokubo Pro – ‘ALL IN ONE’

Je hebt minimaal een week of vijf ervaring nodig om te begrijpen wat je allemaal met de Kazu kan. Het is er een waarmee je in de toekomst kan kijken, want wil je progressief rijden dan kun je hier veel op leren. Heb je een goede techniek dan maak je zo de overstap van piste naar freestyle, maar eigenlijk wil je groter, harder en steiler met deze plank. Hij landt solide en is stijf genoeg om druk op te bouwen. De respons en kantenwissel zijn snel. Handig, want je manoeuvreert je daardoor zo langs bomen, mensen en moguls. De camber zorgt voor stabiliteit en grip, de reverse camber in de nose geeft extra float in depoeder. Hij heeft dan wel geen surflook of groot volume, toch waren we positief verbaasd over zijn poederkwaliteiten.

Paradise – ‘QUEEN OF EVERYTHING’

We weten vaak niet wat we willen, maar dat is met de Paradise onder je voeten niet zo erg. Deze plank voldoet eigenlijk aan alles op all-mountain gebied. Hij is niet alleen stabiel, maar je kan hem ook heel strak carven, dankzij de camber shape. Let er wel op dat je extra kracht in de benen nodig hebt, want hij vraagt wel wat input en is niet heel vergevingsgezind. De stijfheid is medium, wat betekent dat je er prima het park mee in kan om te jibben. Het is een goed board om aan je techniek te werken, je kan er in doorgroeien en voor zowel beginner als gevorderde is het een uitdaging om steeds beter te worden. Welke discipline dan ook en ongeacht de sneeuwcondities.

Springbreak – ‘IT’S IN THE NAME’

De naam en shape verklappen het al, de Springbreak is er voor het naseizoen. Of voorseizoen. Of poeder. In ieder geval voor speciale sneeuwomstandigheden, zoals slush in maart en april en de zeldzame poederdagen gedurende de winter. Hoewel sommige poederproof boards niet zo goed surfen in de slush, is deze plank daar uiterst geschikt voor, dit dankzij zijn flexibele neus. Hij blijft niet hangen, duikt niet onder en is lekker breed om over de sneeuw te kunnen surfen.
De plank kiest zijn eigen weg en je voelt vertrouwen als je hem gewoon z’n gang laat gaan. Een board voor na twaalf uur ’s middags en als je zin hebt om van alles te doen behalve ‘gewoon’ snowboarden.

 van