20-11-2017 - Snowboarden, Nieuws, Leesvoer

Taste Snowboardtest 2017-2018 – DC

Het échte karakter van DC, dat onderdeel is van Quiksilver, is nog altijd aan skate gerelateerd. Je ziet het niet alleen terug in hun uitstraling en schoenen, maar ook in de snowboards die ze met hun jarenlange ervaring wat betreft ‘standing sideways’ hebben. Stijlvolle graphics, solide planken en een modeste collectie die net als de rest van hun collectie al sinds de begindagen aansluit bij de skate-community.

TASTE SNOWBOARD review 2017-2018

Nog geen idee wat voor board je dit seizoen onder gaat strappen? We hebben een berg boards naar Puy-Saint-Vincent gesleept en er wat kritische rijders mee op pad gestuurd. Alle reviews vind je terug in TASTE Nº1! Snowsurf dus naar www.taste.soulonline.nl voor jou digitale copy…print…of print copy!Shot & Edit by Seb JamRijders: Bing Voorham, Gilbert Smink, Tess Pieters, Koen Goris, Seb Jam & Mirtewashere

Posted by Taste Snowboard Magazine on Monday, 20 November 2017

Ply – ‘BECOMING SUPERWOMAN’

De Ply is niet voor meisjes, maar voor gewichtheffers. Nou ja, figuurlijk gezien dan. Het board lijkt op haar grote broer, de Mega. Heb je het geduld om de plank te leren kennen, dan kun je in het park en op de piste heel veel leren. Je techniek zal je moeten bijschaven om de heftige kantenwissel optimaal te benutten. Hij kan namelijk overal doorheen blazen en jagen. Behalve dat het een heel technisch board is, kun je er ook in het park progressief mee rijden. Wie begint op de kleine kicker zal al snel door kunnen naar de grote als je eenmaal het vertrouwen hebt. Met de Ply kun je grote landingen namelijk stabiel opvangen. Je benen moeten werken, gloeien en worden getraind, maar dan heb je wel wat om de komende paar jaar naar uit te kijken.

Mega – ‘DON’T SWEAT IT WHEN YOU KNOW HOW TO SEND IT’

De Mega zit al heel wat jaren in de collectie van DC. Ook dit seizoen is hij weer superstijf en stabiel, een plank waarmee je keihard rechtdoor gaat en als je benen het aankunnen maak je hier en daar superstrakke carvebochten. We kunnen ons voorstellen dat dit ideaal is voor de zwaardere rijders, of kies hem anders bij voorkeur in een kortere lengte. De Mega moet echt je vriend worden, op de piste en in het park doet hij alles wat je van hem vraagt, mits je snapt hoe het board werkt. De camber geeft je veel grip en houvast, maar van kant wisselen is erg heftig. De timing luistert dan ook nauw en dat is een interessante technische uitdaging. Met grote voeten, veel power en een goede techniek kun je het beest temmen. Eenmaal getemd is het een huisdier met karakter.

Supernatent – ‘GIVE ME ALL YOU GOT’

Vergeleken met de Mega is de Supernatent vederlicht. Het carven gaat heel soepel en de versnelling op de pistes is snel gecontroleerd opgebouwd. De pop is lastig te vinden en in het park voelt hij zwaar aan, maar zodra je buiten de piste komt en door een stuk poeder heen stuurt, blaast hij alles aan de kant. De stijfheid in de kern zorgt voor een zweverig gevoel en alle energie wordt direct omgezet in een surfstyle rit. De camber lijkt een stuk minder streng en moeilijk terrein voelt vertrouwd. De Supernatent doet het goed als het gaat om steiler terrein en grotere lijnen, hij heeft een echt freeride-karakter. Pas op, een foutje maken is niet zomaar vergeven. Je moet dus wel al wat kunnen voordat je deze plank mee het terrein in kan nemen.

 

 van