20-11-2017 - Snowboarden, Nieuws, Leesvoer

Taste snowboardtest 2017 – Libtech

Net als Gnu komt Libtech uit de Mervin Factory. Met zero hazardous waste en optimaal hergebruik van materialen en producten, is Libtech op de groene weg. Combineer alle originele graphics met de rebelse shapes die ze al zesentwintig jaar lang ontwerpen en je kan een kwalitatief, vooruitstrevend en technisch board onder strappen.

TASTE SNOWBOARD review 2017-2018

Nog geen idee wat voor board je dit seizoen onder gaat strappen? We hebben een berg boards naar Puy-Saint-Vincent gesleept en er wat kritische rijders mee op pad gestuurd. Alle reviews vind je terug in TASTE Nº1! Snowsurf dus naar www.taste.soulonline.nl voor jou digitale copy…print…of print copy!Shot & Edit by Seb JamRijders: Bing Voorham, Gilbert Smink, Tess Pieters, Koen Goris, Seb Jam & Mirtewashere

Posted by Taste Snowboard Magazine on Monday, 20 November 2017

 

TRS – ‘I GO WHERE YOU GO’

De TRS begon ooit als favoriet van menig rijder in het freestyle-segment. Maar de awardwinnende park- en slopestylepartystick is uitgegroeid tot een multitool voor zowel groomers als backcountry-rijders. En we beginnen te snappen waarom. Het is een board met een heel toegankelijk karakter. Wellicht moet je er eerst aan wennen, omdat de MagneTraction nadrukkelijk aanwezig is. Met die kartelrand in de staalkant heb je veel grip op harde en ijzige stukken, maar let op dat je niet wegstuitert als je snelle korte bochten draait op perfect geprepareerde pistes. De TRS is erg responsive en je moet hem wel onder controle kunnen houden. Een uitdaging voor lichtgevorderden dus. De TRS is in de loop der jaren uitgegroeid tot een sterke all-mountain plank met een persoonlijke shape, die ook het segment van big mountain heeft veroverd. Train je beenspieren en werk aan je techniek, want deze plank is agressief en progressief. Lekker parkrijden, jibben, groomen, poederrijden en dingen doen die je altijd al wilde.

TECH TALK //
HORSE POWER CONTRUCTION
BIRCH INTERNAL SIDEWALLS
UHMW SINTERED SIDEWALLS
BIO BEANS
SERRATED STEAK KNIFE TECHNOLOGY


Double dip – ‘DOUBLE DIP DOUBLE GRIP’

De Double Dip is een heel bijzonder board dat zich niet makkelijk laat hanteren. Is hij uitdagend? Dat dan weer wel. De shape spreekt niet helemaal vanzelf, er zit een kleine rocker tussen je bindingen en een sterke camber onder je voeten. Hij is best wijd, stabiel en de kantenwissel vergt een goede techniek. Het board voelt tevens veel korter aan dan de werkelijke lengte en dus is het geheel best mysterieus. Dit board is niet voor beginners, maar voor de serieuzere rijder, anders word je zo door hem meegenomen en niet andersom. Maar je kan de plank wel op lage snelheid rijden, je moet alleen opletten. Het board wordt door de reviewers heel fijn gevonden op de piste, voor het jibben en ook in de losse sneeuw. Het wekt ook een soort nieuwsgierigheid: wat kun je hier allemaal mee? Ons antwoord is: veel. Maar je moet het wel echt ontdekken.


Box Knife – ‘STICK IT’

Responsive. Park. Snelle kantenwissel. Dat zijn de eerste drie dingen die ons direct opvallen als je instapt op de Box Knife. Het board lijkt veel te willen springen, kickers, rails, boxen, side hits en rollers, all the same voor deze Libtech. De camber shape overheerst en de rocker geeft hem een soepele kantenwissel en soepel spinvermogen. Het level is van beginner tot gevorderde rijder. Je krijgt er precies voor terug wat je erin stopt: weinig energie? Dan cruise je chill door het park. Ben je supergemotiveerd, dan spring je zo de dikste kickers. Ook op de piste heeft hij goede grip, maar we vonden hem niet bijzonder uitdagend als het ging om slush of moguls: het is echt een freestyler voor park, piste en poeder.


Dit artikel is afkomstig uit Taste snowboard magazine 2017 #1. Mocht je meer reisverhalen, interviews, tip & tricks en nog veel meer willen lezen? Taste snowboard magazine 2017 #1 is los te bestellen in onze webshop. Voor het gemak kun je ook abonnee worden zodat je geen nummer meer hoeft te missen!

 van