20-11-2017 - Snowboarden, Nieuws, Leesvoer

Taste snowboardtest 2017 – Nidecker

Nidecker staat garant voor performance en experience, het is namelijk al op de markt sinds 1984 en daarmee is het een van de grondleggers binnen de ontwikkeling van het snowboarden. Hun hart ligt in de Zwitserse bergen, het ultieme terrein om te ontwerpen, te ontwikkelen en te testen. Rechtstreeks in de voortuin van de fabriek.

TASTE SNOWBOARD review 2017-2018

Nog geen idee wat voor board je dit seizoen onder gaat strappen? We hebben een berg boards naar Puy-Saint-Vincent gesleept en er wat kritische rijders mee op pad gestuurd. Alle reviews vind je terug in TASTE Nº1! Snowsurf dus naar www.taste.soulonline.nl voor jou digitale copy…print…of print copy!Shot & Edit by Seb JamRijders: Bing Voorham, Gilbert Smink, Tess Pieters, Koen Goris, Seb Jam & Mirtewashere

Posted by Taste Snowboard Magazine on Monday, 20 November 2017

Mega light – ‘PRESS PLAY OR EJECT’

De rebound is zo licht als een veer. Hoewel het nauwelijks mogelijk is om heel mellow met de Mega Light terijden, beland je steeds in een soort bonuslevel. Hij is stabiel, heeft veel controle en een mooie radius waar een bochtenfanaat zijn vingers bij aflikt. Alles wat je erin stopt krijg je terug, dus hoe meer je geeft hoe meer progressie je boekt en is die power eenmaal omgezet dan zweef je dus door de lucht. Het is een charger waarbij je een paar goede boots en bindingen kunt gebruiken, anders krijg je hem niet onder controle. Zijn freeride-karakter ligt een beetje tussen dat van een boardercrosser en een hardbooter, een paar weken ervaring is dan ook wel aan te raden voordat je instrapt op deze Nidecker.

TECH TALK //
TRIAX PLUS
LIGHT CORE
N-9000
3DN CONCEPT
SWISSCORE

Concept – ‘CONCRETE KILLER’

De Concept lijkt het tweelingbroertje te zijn van de Mega Light, het enige grote verschil is dat de Concept ook echt gericht is op het carven. De traditionele camber biedt veel vertrouwen en stabiliteit voor piste en moeilijk terrein. Ook hier is het bochtenwerk een technisch karwei, een enorme uitdaging voor de sterke en gevorderde rijder. Je kan er keihard op strepen, snel veel snelheid creëren en overal doorheen snijden. De Concept is voor iedereen die met de eerste lift omhoog wil om corduroy te rijden en lange tijd brede pistes met mach 3 naar beneden te racen. We vonden het niveau pittig, dus heb je zin om progressief te rijden en door te groeien in het technisch snowboarden dan is deze Nidecker jou op het lijf geschreven.Dit artikel is afkomstig uit Taste snowboard magazine 2017 #1. Mocht je meer reisverhalen, interviews, tip & tricks en nog veel meer willen lezen? Taste snowboard magazine 2017 #1 is los te bestellen in onze webshop. Voor het gemak kun je ook abonnee worden zodat je geen nummer meer hoeft te missen!

 van