20-11-2017 - Snowboarden, Nieuws, Leesvoer

Taste snowboardtest 2017 – Nitro

Met hun nieuwe film 28 winters, die vanaf vier december te zien is, kun je een kijkje nemen in 28 jaar Nitro snowboards. de Nitro-familie vertelt over de wegen die ze bewandelden om hun droom te verwezenlijken en hoe ze allemaal tot de dezelfde conclusie kwamen: ‘snowboarden draait namelijk om freedom, friends en fun. Het is wat je er zelf van maakt, een vlucht uit de realiteit en de mogelijkheden zijn eindeloos. ’ taste agrees.

TASTE SNOWBOARD review 2017-2018

Nog geen idee wat voor board je dit seizoen onder gaat strappen? We hebben een berg boards naar Puy-Saint-Vincent gesleept en er wat kritische rijders mee op pad gestuurd. Alle reviews vind je terug in TASTE Nº1! Snowsurf dus naar www.taste.soulonline.nl voor jou digitale copy…print…of print copy!Shot & Edit by Seb JamRijders: Bing Voorham, Gilbert Smink, Tess Pieters, Koen Goris, Seb Jam & Mirtewashere

Posted by Taste Snowboard Magazine on Monday, 20 November 2017

 

SMP – ‘NEVER BORED ON BOARD’

Een board waar je je niet op zal vervelen, omdat het eigenlijk alles kan. De SMP is een board met directional shape die je tegemoetkomt in slush en poeder. Met de camber kun je op pistes, in steil terrein en op hardpack je techniek testen en trainen, want daar biedt hij veel houvast en zekerheid. Het freeridekarakter wordt gekenmerkt door de lange neus. Zet hem set-back voor de heftige poederdagen en je komt er vanaf zonder leg burners. Ook op freestylegebied kun je met de SMP uit de voeten, butteren, jibben en side hits doen, maar voor fulltime parkdagen is hij niet ontworpen. Qua niveau hoef je nog geen gevorderde rijder te zijn, het biedt een leerzame uitdaging voor de beginnende freerider of voor de snowboarder die een weekje per jaar de sneeuw ingaat en eigenlijk van alles leuk vindt.

Wij denken dat deze Nitro heel goed past bij iemand die wil rondcruisen met een groep vrienden, niet per se de eerste en laatste lift hoeft nemen en de motivatie heeft om alles – van freestyle tot freeride – te ontdekken.

TECH TALK //
POWERCORE
SINTERED SPEED FORMULA BASE: HIGH DENSITY, HIGH DURABILITY
POWER PODS
CAM OUT CAMBER
BI-LITE LAMINATES


Sweat leaf – ‘BOOST YOUR CONFIDENCE’

Sweet! Een board dat oog heeft voor detail. Het is een stijf board en is ook niet direct het meest makkelijke model, maar omdat hij wat soepeler is in de torsie draait hij wel weer erg sepel een bochtje. Je kunt de snelheid opvoeren en wat jumps uitproberen, hij is namelijk stabiel in de landing en je voelt je al snel zeker van je zaak. Als je een week of vier à vijf ervaring hebt dan kun je op de Sweetleaf doorgroeien en op alle vlakken grenzen verleggen. Zoals gezegd: het is een board gemaakt met oog voor detail, heeft een responsive karakter en – let op – is niet zo vergevingsgezind, elke hobbel moet je goed om kunnen zetten. Heb je het eigenwijze eenmaal door en zie je een all-mountain cruisetocht door het gebied wel zitten, dan ga je op vakantie en neem je mee…? Juist. De Sweetleaf.


The mountain – ‘THE MOUNTAIN IS ALL YOURS’

The Mountain laat niets te wensen over en it’s all in the name. Hij heeft wel iets weg van de SMP, maar is net een tikkeltje meer op freeride georiënteerd. Het is eigenlijk een mooie plank als je de transitie wil maken van freestyle naar freeride, want hij is poppy en stabiel tegelijk. Let er wel op dat je de juiste lengte kiest, want dat scheelt een heleboel qua comfort. Het is een pure all-mountain plank die licht is, een makkelijke kantenwissel heeft en geschikt is voor iedereen met en week of drie ervaring. Geen ingewikkelde shape of snufjes waar je eerst aan moet wennen, de Mountain is recht door zee en ook nog eens heel veelzijdig.


Dit artikel is afkomstig uit Taste snowboard magazine 2017 #1. Mocht je meer reisverhalen, interviews, tip & tricks en nog veel meer willen lezen? Taste snowboard magazine 2017 #1 is los te bestellen in onze webshop. Voor het gemak kun je ook abonnee worden zodat je geen nummer meer hoeft te missen!

 van